مهارت های کاریابی

مهارت های کاریابی

کاریابی چیست؟

کاریابی در کشور ما شکل‌های گوناگونی دارد. با توجه به وضعیت رقابتی موجود، افراد با به‌کارگیری بهترین مهارت های کاریابی می‌توانند به نتایج بسیار خوبی دست پیدا کنند. در ادامه قصد داریم به‌طور مفصل به این بپردازیم که مهارت کاریابی چیست و یاد بگیریم که چگونه با استفاده از مهارت های کاریابی، شغلی که مناسب ما هست را پیدا کنیم. با ما همراه باشید.
کاریابی به معنای جست‌و‌جویی برای شغل توسط کارجو است که از پیش برنامه‌ریزی‌شده و هدفمند باشد.
نخستین قدم در راه کاریابی مربوط به علاقه فرد می‌شود. برای پیداکردن کار مدنظر خود حتما باید به آن علاقه داشته باشید. در قدم دوم باید توجه داشته باشید که جهت انجام کار موردنظرتان دارای تخصص کافی باشید. عدم تخصص و مهارت، شما را وارد مشکل بزرگی کرده و عملا پیداکردن کار را برایتان دشوار می‌کند.پس از تمامی این موارد، جهت پیدا کردن شغل مناسب باید مهارت های کاریابی را فرا بگیرید.
هرکسی می تواند در چرخه فعالیت های اقتصادی ، جایگاه مطلوبی برای خود پیدا کند اما برای پیدا کردن این جایگاه، باید فرد از نقاط قوت و ضعف خود آگاهی داشته باشد و همچنین فرصت های شغلی مناسب را از دست ندهد.

فرایند کاریابی ، نیاز به کمک و راهنمایی مشاور دارد تا مراجع با تکیه براین راهنمایی، لحظات ناامیدی، بلاتکلیفی را پشت سر بگذارد و به این باور برسد که می تواند در طول مسیر زندگی ، با آگاهی بیشتر و درک بهتر به شغل مناسب ومورد نظر خود دست یابد.

چند مهارت برای کاریابی لازم است که عبارتند از :


خودسنجی

در اولین گام فرد باید به ارزیابی خود بپردازد و قبل از آنکه برنامه شغلی را شروع کند یک ارزیابی بر روی شخصیت حرفه ای و برنامه های شخصی داشته باشد.در این ارزیابی، مواردی از قبیل : تقسیم وظیفه، روحیه ارتباط گری، هوش، ابتکار، نظم، نشاط، فداکاری، روحیه کار گروهی، ظاهر، انعطاف، روشن فکری، تمایل به ریسک، مهارت و زرنگی، رفتار، صداقت، روحیه مباحثه، مسئولیت، وقت شناسی و … مطرح می شود

برنامه ریزی شغلی

گام بعدی ، برنامه ریزی شغلی است که بهترین رویکرد در امر کاریابی به حساب می آید. در حقیقت ، گام اوّل سبب می شود که فرد ببینید چه کسی هست ؟ درباره خود چه می داند؟ و نیازها و خواسته هایش چیست؟ آن گاه در دومین گام ، باید این اطلاعات را با دنیای کار تطبیق دهد

تصمیم گیری

چیزی که بیشتر حائز اهمیت است ، اتخاذ تصمیم اوّلیه برای تهیّه برنامه شغلی است. هنگامی که فرد از این مرحله گذشت ، مشکلات ، پشت سر او قرارخواهند گرفت

تماس با سازمان ها

گام بعدی که شاید بتوان آن را مهم ترین گام در روند کاریابی دانست ، چگونگی ارتباط با ادارات ، کارخانه جات ، سازمان ها ، مؤسسات و شرکت ها و نحوه ارائه پیشنهاد کار به آنهاست. برای این مرحله ، روش های زیادی مانند جستجوی دائمی و سیستماتیک در دانشگاه ها ، نمایشگاه ها ، پیشنهاد های مستقیم و غیر مستقیم ، آگهی ها(رسانه ها و اینترنت و شبکه های مجازی) و مراجعه به دفاتر رسمی کاریابی وجود دارد.

مصاحبه

در بازار کار رقابتی امروز ، فرد با انجام دادن مصاحبه های تمرینی و آمادگی برای پاسخگویی به سؤالات خاص کارفرما ، می تواند مصاحبه موفقیت آمیزی داشته باشد و به کارفرما نشان دهد که به عنوان عضوی از آن سازمان می تواند به حل مشکلات جاری و رسیدن به اهداف سازمان کمک کند. همچنین این کار ، کمک می کند تا تماس ها و منابع اطلاعاتی خود را وسعت بخشد و برای ملاقات با افراد شاغل در حیطه ای خاص ، راهنمایی هایی دریافت کند

موانع کاریابی

به دست آوردن شغل مناسب ، آرزوی هر فرد است ؛ شغلی که هر کس بتواند به بهترین نحو از آن استفاده ببرد ، رضایت خاطر داشته باشد و از طریق آن، زندگی اش را تأمین نماید

تعدادی از عمده ترین موانع کاریابی عبارت اند از: نداشتن تجربه کاری ، دارا نبودن تحصیلات عالیه،نداشتن سرمایه اولیه ،تفکرات غیر منطقی ( مثلا شغلی که یک شبه فرد را پولدار کند) و خیلی جوان بودن یا مسن بودن .

پیدا کردن کار ، یک تلاش تمام وقت است که فرد در فرآیند آن می تواند به رشدی همه جانبه دست یابد و به هدف نهایی خود برسد. امّا همیشه این نکته را به خاطر داشته باشد که افراد بدون کار نمی توانند زندگی کنند و مؤسسات هم بدون نیروی انسانی نمی توانند کاری انجام بدهند. پس نگران یافتن شغل مناسب نباشد.

بهترین مهارت های کاریابی

داشتن مهارت کاریابی می‌تواند کمک بسیار خوبی برای رسیدن به موفقیت باشد. در ادامه به برخی از مهم‌ترین مهارت های کاریابی که در کشور ما از اهمیت بالایی برخوردار هستند، اشاره کردیم.

۱. مهارت های کاریابی: ارتباطات موثر و روابط عمومی عالی

یکی از بهترین مهارت های کاریابی، داشتن ارتباطات موثر و روابط عمومی عالی است. روابط عمومی خوب و اخلاق عالی می‌تواند کمک بسیار موثری برای پیداکردن کار باشد. درواقع برخورد درست و رابطه اجتماعی بالا با مدیران و مسئولان می‌تواند کمک بسیار خوبی برای کاریابی باشد. حتی اگر مهارت بالایی داشته باشید و کار خود را به خوبی انجام دهید، اما اخلاق خوبی نداشته باشید دچار مشکل خواهید شد. بنابراین رفتار درست یکی از مهم‌ترین موضوعات در حوزه کاریابی محسوب می‌شود.

۲. مهارت های کاریابی: مهارت‌های کامپیوتری بالا

در دنیای امروزی کامپیوتر و مهارت‌های وابسته به آن نقش بسیار مهمی دارند. اگر در کار با کامپیوتر و نرم‌افزارهای مهم آن تخصص داشته باشید، کارتان برای پیدا کردن شغل بسیار راحت می‌شود. چرا که یک مهارت کاریابی بسیار مهم، همین برخورداری از مهارت‌های کامپیوتری است.

۳. مهارت های کاریابی: تسلط به زبان‌های مختلف

تسلط به زبان‌های مختلف می‌تواند کمک بسیار زیادی به شما در جهت کاریابی بکند. با ارائه یک مدرک معتبر زبان شانس خود را برای دستیابی به شغل مورد علاقه خود افزایش خواهید داد.

۴. مهارت های کاریابی: آشنایی با انواع روش‌های کاریابی

در کشور ما روش‌های مختلفی برای کاریابی وجود دارند که با کمک آن‌ها می‌توانید به کار مورد علاقه خود دست پیدا کنید. روش‌های کاریابی بسیار زیادی هستند؛ اما در ادامه قصد داریم به برخی از رایج‌ترین و موثرترین آن‌ها اشاره کنیم.
جستجو در وب‌سایت شرکت‌ها
معمولا وب‌سایت شرکت‌های بزرگ و معتبر دارای بخشی به نام فرصت‌های شغلی است که به‌واسطه آن می‌توانید درخواست شغلی خود را مطرح کرده و رزومه خود را ارسال کنید. مسئولان مربوطه پس از مشاهده درخواست شما، در صورت نیاز جهت مصاحبه با شما تماس خواهند گرفت.

مراجعه به شبکه‌های اجتماعی سازمان‌ها و شرکت‌ها
سازمان‌ها و شرکت‌های مختلف جهت فروش محصولات، خدمات مختلف و فراخوان‌های شغلی در شبکه‌های اجتماعی فعال هستند. امروزه شبکه‌های اجتماعی نقش مهمی را در خدمات فروش و حتی کاریابی ایفا می‌کنند. با مراجعه به شبکه‌های اجتماعی شرکت‌ها می‌توانید به شرایط کاری آن‌ها پی برده و از جدیدترین فراخوان‌های شغلی آن‌ها آگاه شوید.
جستجوی در سایت‌های کاریابی
مراجعه به سایت‌های معتبر کاریابی یکی دیگر از بهترین و موثرترین روش‌های کاریابی محسوب می‌شود که انتخاب‌های مختلف و متعددی را پیش روی شما قرار می‌دهد. سایت‌های کاریابی در طول روز هزاران بازدیدکننده داشته و فرصت‌های شغلی زیادی در آن‌ها وجود دارند.

از آنجایی که این سایت‌ها توجه مخاطبان زیادی را به سمت خود جلب کرده‌اند، بسیاری از شرکت‌ها فرصت‌های شغلی خود را در این سایت‌ها قرار داده و از آنجا جذب نیرو انجام می‌دهند. درواقع با مراجعه به این سایت‌ها می‌توانید به‌راحتی در وقت خود صرفه‌جویی کرده و همچنین با گزینه‌های مختلف شغلی مواجه شوید.

مراجعه به دفاتر کاریابی
یکی دیگر از روش‌های کاریابی که از محبوبیت بالایی در کشورمان برخوردار است، مراجعه به دفاتر کاریابی است. این دفاتر متناسب با علاقه و مدرک موردنظرتان، شغلی را به شما پیشنهاد کرده و جهت مصاحبه شما را به مجموعه مربوطه معرفی می‌کنند. توجه داشته باشید که دفاتر کاریابی برای مشاوره شغلی و معرفی کار مبلغی را جهت دستمزد دریافت می‌کنند. به یاد داشته باشید مراجعه به دفاتر کاریابی غیرمعتبر ممکن است به قیمت هزینه بیهوده و هدر رفتن وقتتان تمام شود.

پرس‌‎وجو از دوست و آشنا
طبق گزارش‌های مختلف، بیش از ۳۰٪ افراد با پرس‌وجو از دوستان و آشنایان به دنبال کار مورد نظر خود رفته و جهت استخدام در شرکت مدنظرشان اقدام می‌کنند. بنابراین با کمک‌گرفتن از دوستانتان می‌توانید گام مهمی در دستیابی به کار مورد علاقه خود بردارید.

تا اینجای کار آموختیم مهارت های کاریابی مثل ارتباطات موثر، مهارت‌های کامپیوتری، تسلط به زبان‌های مختلف و آشنایی با انواع روش‌های کاریابی از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند. در ادامه‌ی مطلب با ما همراه باشید تا سایر مهارت های کاریابی را با هم بیاموزیم.

۵. مهارت های کاریابی: تمرکز روی یک حوزه کاری

حتما تمرکز شغلی خود را روی گزینه‌هایی قرار دهید که در آن‌ها مهارت داشته و به آن‌ها علاقه دارید. درنظرگرفتن گزینه‌های مختلف نمی‌تواند شانس شما برای دستیابی به یک شغل خوب و مناسب را بیشتر کند.

۶. مهارت های کاریابی: ارائه درخواست شغلی به‌طور پیوسته

به طور پیوسته به آگهی‌های استخدام کار مورد علاقه خود توجه کرده و درخواست ارسال کنید. حتی اگر برای مصاحبه با یک شرکت رفتید، دست از ارسال درخواست‌های شغلی برندارید.

۷. مهارت های کاریابی: هنر سخنوری و مذاکره

جهت مطرح‌کردن خواسته‌ها و انتظارات خود حتما باید قدرت کلام بالایی داشته باشید. با تسلط بر سخنان خود می‌توانید به تاثیرگذاری بیشتر درخواست‌های خود کمک کنید.

۸. مهارت های کاریابی: رزومه‌نویسی قدرتمند

تهیه یک رزومه قدرتمند می‌تواند کمک زیادی به شما در جهت کاریابی بکند. در رزومه خود باید به مواردی نظیر مشخصات فردی، سوابق تحصیلی و مهارت‌های منحصربه‌فردتان اشاره کنید. توجه داشته باشید که یک رزومه خوب تاثیر بسزایی در پیداکردن کار مورد علاقه شما دارد. اگر برای نوشتن رزومه کاری خود وقت کافی نگذارید، آن‌گاه نخواهید توانست با موفقیت به شغل مدنظرتان دست پیدا کنید.

۹. مهارت های کاریابی: توجه به قوانین سازمان

هر مجموعه یا شرکتی که قصد همکاری با آن را دارید، دارای قوانین مخصوص به خود است که باید آن‌ها را رعایت کنید. عدم توجه به این قوانین شما را وارد مشکل کرده و موفقیتتان در کار موردنظرتان را غیرممکن می‌کند.

۱۰. مهارت های کاریابی: دارابودن اخلاق حرفه‌ای

برای رسیدن به موفقیت و پیمودن پله‌های ترقی در شغل خود باید دارای اخلاق و رفتار حرفه ای باشید. این مفهوم می‌تواند شامل مواردی همچون مسئولیت پذیری، صداقت، احترام، عدالت، انصاف، رقابت سالم و وفاداری باشد.

چطور مهارت کاریابی خود را تقویت کنیم؟

حالا که اینجا هستید، یعنی شما هم به چند تکنیک و ترفند برای کاریابی نیاز دارید. البته ما انسان‌ها همیشه نیازمند یادگیری و تقویت مهارت‌هایمان هستیم و یکی از این مهارت‌ها، مهارت کاریابی است.

طبیعتا افرادی که قصد تغییر شغل و پیدا کردن کار دارند، مهارت کاریابی را باید یاد بگیرند. در این مقاله، مهارت پیداکردن کار را به ۳ بخش مختلف تقسیم کرده‌ایم: مهارت‌های سنتی، مهارت‌های مدرن کاریابی، توسعه و بهبود مهارت‌های فردی و نگرش.

در کل استراتژی‌های کاریابی به ۳ بخش مختلف می‌توانند تقسیم شوند:

۱- تمرین‌های عملی که احتمال پیداکردن کار را افزایش می‌دهند.

۲- ابزارها و ترفندها که با استفاده از آن‌ها می‌توانید بهتر دیده شوید و بیشتر به مصاحبه دعوت شوید.

۳- نگرش‌های روانی مثبت که به تقویت فرایند موجود و ادامه دادن آن، کمک می‌کنند.


همانطور که گفتیم می‌خواهیم در مورد ۳ بخش مختلف مهارت کاریابی صحبت کنیم. اگر می‌خواهید پیشنهادات بهتری داشته باشید و بهتر انتخاب کنید، حتما تا انتها همراه ما باشید…

1-مهارت‌های سنتی جستجو برای کار

این مهارت‌ها پیش از به وجود آمدن اینترنت وجود داشته‌اند و هنوز هم کاربرد دارند. به نوعی یک کاریابی موفق با مهارت‌های سنتی آغاز می‌شود. این مهارت‌ها چیستند؟

از بررسی کردن روزنامه‌ها گرفته تا تلفن کردن و حضوری سر زدن به موسسات، همگی جزء این مهارت‌های سنتی هستند.

حتما به خودتان می‌گویید که چرا باید این مهارت‌ها را یاد بگیرم؟ جواب ساده است! چون این مهارت‌ها همچنان موثرند و کار می‌کنند و باعث می‌شوند که خیلی خوب دیده شوید. بیایید چند لحظه برگردیم به دوران قبل از اینترنت و ببینیم چطور می‌شود کار پیدا کرد.

بررسی روزنامه‌ها و نیازمندی‌ها

هنوز هم برخی، از آگهی‌های متنی در روزنامه‌ها و نیازمندی‌ها برای استخدام استفاده می‌کنند. شاید باورتان نشود اما هستند صاحبان کسب و کاری که در وب و اینترنت حضور ندارند و نیازی هم به این کار ندارند! معمولا این کسب و کارها سنتی و قدیمی‌تر هستند.

می‌توانید هر روز نیازمندی‌های شهرتان را از روزنامه‌فروشی دریافت کنید و با دقت آگهی‌ها را بررسی کنید، حتما یک موقعیت شغلی متناسب با شرایط خودتان پیدا خواهید کرد.

اما استراتژی کاریابی با استفاده از نیازمندی‌ها به چه صورت است؟ یا به زبان ساده‌تر، چطور نیازمندی‌ها را کامل و دقیق بررسی کنیم؟

اول از همه یک مداد بردارید و دور تمام شغل‌هایی که به تخصص شما مربوطند، خط بکشید.
مشاغلی که دستمزدشان کمتر از انتظارتان است را انتخاب کنید! وسواس نباشید. (در واقع اینکار را انجام می‌دهیم که اگر بدشانس بودیم و کاری پیدا نکردیم، به سراغ این کارها برویم.)
مشاغلی که فکر می‌کنید دستمزدشان بیشتر از چیزی‌ست که انتظار دارید را انتخاب کنید! خدا را چه دیدی، شاید خوش شانس باشی!
اگر شماره تماسی در آگهی نوشته شده، حتما با شماره تماس بگیرید و مستقیم با مسئول صحبت کنید. البته دقت کنید که در چه ساعتی تماس می‌گیرید؛ اگر مزاحم شوید، احتمال استخدامتان را به زیر صفر می‌برید!
رزومه و مشخصات خودتان را به آدرس ایمیل ذکر شده، بفرستید. البته اگر آدرس ایمیلی وجود داشته باشد.

تماس تلفنی سرد!

این نوع تماس دقیقا به اندازه‌ی پریدن در یک استخر سرد، لذت بخش است! هیچکس میلی به این کار ندارد، اما در واقع با این نوع تماس‌ها می‌توانید فرصت‌های فوق‌العاده‌ای کسب کنید. چند فایده‌ی تماس تلفنی:

روند درخواست را کاملا واضح می‌فهمید.
در اول صف برای خودتان جا می‌گیرید. اگر شرکت تصمیم بگیرد نیروی کار استخدام کند، با اینکار احتمالا در اولویت قرار بگیرید.
قطعا تاثیر عمیقی بر روی مدیر بخش استخدام، می‌گذارید. البته فراموش نکنید که باید اعتماد بنفس داشته باشید و تاثیر منفی نگذارید.
می‌توانید با هر کمپانی و شرکتی که می‌خواهید تماس بگیرید، حتی آن شرکتی که آرزویش را دارید.

شخصا به سازمان‌ها سر بزنید.

اینکار حتی از تماس گرفتن هم بیشتر اعصاب خردکن است! اما به همان میزان پتانسیل بیشتری در اختیار خواهید داشت. برای اینکه موجه به نظر برسید و بتوانید در اینکار موفق ظاهر شوید، گام‌های زیر را انجام دهید:

حتما طوری لباس بپوشید که تاثیر هوشمندانه‌ای بگذارید.
یک نسخه کپی از رزومه یا cv خودتان به همراه داشته باشید. (cv و رزومه چه تفاوتی دارند؟ اصلا cv چیست؟)
با مدیر بخش استخدام در مورد خودتان صحبت کنید و در مورد استخدام سوال بپرسید.
حتما حتما قبل از اینکه به شرکتی مراجعه کنید، تحقیق کنید و اهداف کسب و کار را درک کنید. ممکن است زمانی که به شرکت می‌روید، با درخواست شما موافقت کنند و بخواهند مصاحبه‌ای با شما داشته باشند، حواستان را جمع کنید.

شبکه‌ی اطرافیان خود را گسترش دهید.

از دیگران بپرسید و بخواهید که اگر موقعیت شغلی مناسبی سراغ دارند، شما را معرفی کنند . ما انسان‌ها دائما درگیر روابط اجتماعی هستیم، چه بهتر که این ارتباطات را در جهت خوب و مثبتی هدایت کنیم.

حتما از راه و روش‌های شبکه‌سازی برای تقویت شبکه آشنایان خود استفاده کنید. سپس از این شبکه استفاده کنید و موقعیت‌های شغلی مناسب خود را پیدا کنید. شاید تا الان روابط شما خیلی محدود بوده‌اند، اما هیچوقت برای شبکه‌سازی دیر نیست! دقت کنید که شبکه سازی به نوعی یک مهارت کاریابی مهم است.

۲- مهارت‌های مدرن برای کاریابی

مهارت کاریابی آن‌هم از نوع مدرن، خیلی سریع جای خودش را پیدا کرد. با همه‌گیری اینترنت و استفاده از تلفن همراه هوشمند، طبیعی‌ست که مدل کاریابی هم تغییر کند. به خصوص اگر به دنبال کاری هستید که با تکنولوژی سروکار دارد، این روش کاملا کارآمد است.

استفاده از اینترنت و تکنولوژی برای پیداکردن کار، باعث شده که این فرایند سریعتر و راحت‌تر از قبل جلو برود و همچنین کلاه‌برداری تا حدی کاهش پیدا کند. این نوع کاریابی نشان می‌دهد که این فضا دائما در حال تغییر و تحول است و برای اینکه جا نمانید، باید بروز باشید و مهارت کاریابی خود را بهبود بخشید. ما چند مورد از مهم‌ترین روش‌ها را به شما معرفی می‌کنیم.

سایت‌های کاریابی

امروزه انواع و اقسام سایت‌های کاریابی اعم از داخلی و بین المللی وجود دارد که می‌توانید با یک جستجوی ساده در گوگل آن‌ها را پیدا کنید.

خوبی این سایت‌ها این است که روزانه آپدیت می‌شوند و از سرتاسر کشور آگهی‌هایی منتشر می‌کنند. چرخی در این سایت‌ها بزنید و کار مورد علاقه خود را پیدا کنید. سپس رزومه‌تان را بفرستید و منتظر پاسخ کارفرما بمانید.

همچنین سایت‌هایی وجود دارند که مختص فریلنسرها هستند. می‌توانید در این سایت‌ها پروژه پیدا کنید و انجام دهید. می‌خواهید بدانید فریلنسری چیست؟ مقاله فریلنسینگ را مطالعه کنید.

لینکدین

یک اکانت لینکدین بسازید، مشخصات و رزومه خود را درآن بگذارید و گزینه open to work را انتخاب کنید. سپس پیشنهادات شغلی مرتبط به شما نمایش داده می‌شوند.

لینکدین یک شبکه اجتماعی برای حرفه‌ای‌هاست و نمی‌شود گفت در ایران همه‌گیر است! اما تعداد قابل توجهی سازمان و فرد در آن حضور دارند و روزانه آگهی‌های متعددی منتشر می‌شود. با پیگیری این آگهی‌ها حتما می‌توانید کار مورد علاقه خود را پیدا کنید.

همچنین لینکدین برای شبکه‌سازی هم مناسب است. البته دقت کنید که نباید هر محتوایی در آن منتشر کنید، چون با بازخورد بد مخاطبان روبرو می‌شوید! باید در آن حرفه‌ای باشید و حرفه‌ای رفتار کنید.

توییتر

یکی دیگر از شبکه‌های مجازی که برای کاریابی مناسب است، توییتر است. اغلب سازمان‌ها اکانت توییتر دارند و هرزمان تصمیم به استخدام بگیرند، توییتی با این مضمون منتشر می‌کنند. سعی کنید با افرادی ارتباط برقرار کنید که در حوزه کاری شما فعالند و همچنین سازمان‌هایی را دنبال کنید که به آن‌ها علاقمندید.

این روزها که استفاده از شبکه‌های مجازی همه‌گیر شده، انتظار می‌رود آگهی‌های استخدام نیز در آن‌ها منتشر شوند. بنابراین در تلگرام و سایر شبکه‌های مجازی هم دنیال کار بگردید و ناامید نشوید.

۳- توسعه مهارت‌های فردی

اگر مدتی دنبال کار گشتید و موردی پیدا نکردید چه؟ گاهی ممکن است واقعا مهارت‌های شما برای کار کردن در بازار کافی نباشند!

لازم است حتما پیش از هرکاری، مهارت‌های فردی خودتان را توسعه دهید و سپس به سراغ بهبود مهارت کاریابی باشید. ما به عنوان یک سایت آموزشی، وظیفه خود می‌دانیم که شما را به بازار کار نزدیکتر کنیم. در ادامه چند مقاله و آموزش مناسب معرفی خواهم کرد.

اگر به کار در چنین حوزه‌ای علاقه ندارید، نظرتان راجع به گرافیک چیست؟ دوره آموزش ادوبی انیمیت و همچنین دوره تکنیک‌های کاربردی موشن گرافیک، به شما کمک می‌کنند تا به یک طراح موشن گرافیک و انیمیشن تبدیل شوید و به درآمد برسید. یا حتی می‌توانید به صورت فریلنسینگ و پروژه‌ای فعالیت کنید.
کارهای دفتری را یاد بگیرید. کار با نرم‌افزارهایی همچون ورد، اکسل، پاورپوینت و در کل مجموعه آفیس را یاد بگیرید. سپس کارهایی همچون مقاله نویسی، تایپ و … را می‌توانید انجام دهید.


چگونه مهارت های کاریابی حرفه ای را به دست آوریم؟

اگر شما هم جزء آن دسته از کارجویانی هستید که صرفاَ با پر کردن رزومه‌های متعدد و ارسال آنها به شرکت‌های مختلف در انتظار یک شغل ایده‌آل می‌باشند، باید بگوییم مسیر را کاملا اشتباه آمده‌اید. مهارت های کاریابی شامل مباحث بسیار گسترده‌ای هستند که برای یافتن یک موقعیت شغلی خوب باید آنها را به خوبی بدانید.
آیا با مهارت های کاریابی حرفه ای آشنا هستید؟ قبل از هر چیزی لازم است تا توانایی‌ها و علایق خود را به خوبی بشناسید و متناسب با آنها شغل مورد نظر خود را پیدا کنید. همچنین بسیار مهم است که بدانید چطور یک رزومه‌ی خوب و درخشان را تدوین نمایید تا مورد تایید سازمان‌ها قرار گیرید. علاوه بر اینها لازم است شرکت‌هایی که برای آنها رزومه ارسال می‌کنید را به خوبی بشناسید و یک فیدبک کلی از آنها به دست آورید. پس اگر در پی یافتن بهترین فرصتهای شغلی هستید، بی‌گدار به آب نزنید.

از نداشتن سابقه‌ی کاری برای خودتان غول نسازید!

متاسفانه خیلی از کارجویان اینطور فکر می‌کنند که اگر سابقه‌ی کاری نداشته باشند، نمی‌توانند در هیچ شغل خوبی استخدام شوند. اما چرا به فکر راه دیگری برای اثبات توانمندیهای خود نیستید؟ داشتن سوابق آموزشی با ارزش یکی از مهارتهای کاریابی است که در این زمینه کمک بسیاری به شما خواهد نمود. آموزش‌های آزاد کارآمد در رابطه با حوزه‌ی کاریتان قطعاَ تاثیر بسیاری در موفقیت شما برای استخدام خواهند داشت. شما می‌توانید با استفاده از سایت‌های آنلاین آموزشی متنوع در اینترنت به تقویت دانش تخصصی خود بپردازید. شرکت در وبینارهای آنلاین روش فوق‌العاده مفیدی خواهد بود. در پایان برخی از دوره‌های آموزشی آنلاین پس از برگزاری آزمون، گواهینامه‌های معتبری به شما اعطا خواهد شد. همچنین پیشنهاد می‌کنیم که به دنبال افراد حرفه‌ای در رشته‌ی خود باشید و از تجارب ارزشمند آنها استفاده نمایید.

رزومه‌ خوب، برگ برنده شما برای سبقت گرفتن از رقباست!

از دیگر مهارتهای کاریابی که با پیچیدگی‌های خاصی همراه است، ساخت یک رزومه‌ی جذاب می‌باشد. همانطور که می‌دانید رزومه یکی از پر رنگ‌ترین نقش‌ها را در پذیرفته شدن یا نشدن شما از سوی شرکت‌ها و سازمان‌ها دارد. پس چطور انتظار دارید با وجود رزومه‌ای ساده و غیر حرفه‌ای بتوانید یک شغل بی نظیر با درآمد عالی به دست آورید؟ اگر نتوانید توانایی‌ها و سوابق خود را به خوبی به کارفرمایان نشان دهید، آنها چطور می‌توانند شما را بشناسند و برای استخدام انتخاب کنند؟ شما در ساخت رزومه باید به نکات خاصی توجه فرمایید. با استفاده از رزومه‌ساز موجود در سامانه کارگزینی آنلاین، می‌توانید برای خودتان یک رزومه‌ی اصولی بسازید. همچنین نکات مرتبط با نوشتن رزومه به بهترین شکل در این سایت برای کارجویان، خیلی واضح و شفاف بیان شده است.
یکی از موارد مهمی که تا چند سال آینده از جمله مهارتهای کاریابی خواهد شد که مورد توجه بسیاری از کارفرمایان قرار خواهد گرفت، ردپای دیجیتال یا رزومه‌ی پنهان شما می‌باشد. منظور از ردپای دیجیتال یک پی‌گرد آنلاین می‌باشد که شما در اینترنت انجام می‌دهید. تمام فعالیت‌هایی که در فضاهای مجازی همچون اینستاگرام، فیس‌بوک و توییتر انجام داده‌اید، ثبت شده است. برای آنکه همین حالا ببینید چه سوابقی از شما در فضای وب وجود دارد کافی است تا نام خود را در گوگل بنویسید و ابتدا و انتهای آن علامت کوتیشن (“) قرار دهید. پس از هم اکنون برای ساخت رزومه‌ی پنهان خود تلاش نمایید. می‌توانید با نوشتن مقالات مفید، ساخت وبلاگ‌های تخصصی، ارائه‌ی نمای حرفه‌ای از خود در شبکه‌های اجتماعی و حضور فعال این رزومه را برای خود ایجاد کنید. مطمئن باشید که داشتن چنین رزومه‌ای با استقبال کارفرمایان همراه خواهد بود.


یکی از مهارت های کاریابی این است که در بیان تخصص‌های خود اغراق نکنید!

یکی از مهمترین مهارتهای کاریابی این است که تنها یک حوزه‌ی کاری را انتخاب کرده و در آن به تقویت تخصص‌های لازم بپردازید. سپس به دنبال شغلی متناسب با همان حوزه باشید. مطمئن باشید زمانی‌درکه کارفرمایان بفهمند شما در یک حوزه از تسلط بسیار بالایی برخوردار هستید، جذب شما خواهند شد. لزومی ندارد که خود را همه کاره و هیچ کاره جلوه دهید. برای مثال برخی افراد در رزومه‌ی خود اینطور ذکر می‌کنند که توانایی مدیریت فروش، مدیریت منابع انسانی، مدیریت توزیع و کارهای پشتیبانی را دارند. آیا منطقی است که یک فرد از تمام این مهارت‌ها برخوردار باشد؟ عنوان کردن توانمندیهای بسیار زیاد و متفاوت باعث می‌شود تا رزومه‌ی شما مورد تایید متولیان منابع‌ انسانی قرار نگیرد. در واقع این برداشت در ذهن آنها به وجود می‌آید که شما در هیچکدام از این زمینه‌ها تخصص ندارید. پس به راحتی آب خوردن رزومه‌ی شما را پس خواهند زد!


کسب مزایای رقابتی از مهارت های کاریابی حرفه‌ای می‌باشد.

شخصی اینطور تعریف می‌کرد که به عنوان یک کارشناس فروش حرفه‌ای و با سابقه‌ی ده ساله جهت نیل به جایگاه شغلی بهتر برای یک شرکت بین‌المللی رزومه ارسال می‌کند. اما رزومه‌ی او مورد تایید قرار نمی‌گیرد. در حالی‌که یک نفر از دوستانش با سابقه‌ی کمتر در همان شرکت استخدام می‌شود. دلیل آن هم تسلط بالای او به زبان انگلیسی و ترکیه‌ای بوده است. تسلط به زبانهای دیگر یکی از مهارتهای کاریابی است که امتیاز ویژه‌ای را نسبت به سایر رقبا نصیب شما خواهد کرد. علاوه بر آن پس از استخدام از حقوق بالاتری نیز برخوردار خواهید بود. طبق آمارهای اعلام شده میزان دریافتی کارکنان شاغل در شرکتهای خارجی فعال در ایران در شغل کارشناسی فروش ۴۰٪ بیش‌تر از سایرین می‌باشد.

بنابراین پس از آنکه حوزه‌ی تخصصی خود را انتخاب کردید و در آن پیشرفت نمودید، برای کسب مزایای رقابتی نیز تلاش کنید. منظور از مزیت‌های رقابتی که از جمله مهارتهای کاریابی مهم تلقی می‌شوند، دانش زبان انگلیسی، مهارتهای کامپیوتری، شبکه و … می‌باشد. افرادی که از چنین مهارتهایی برخوردار باشند، یقیناَ یک گام نسبت به رقبای خود جلوتر هستند. به همین دلیل است که در مصاحبه‌های شغلی از بین ده نفر متقاضی تنها یک نفر موفق به تصاحب آن موقعیت شغلی می‌شود.


بررسی شرایط بازار کار از جمله مهارت های کاریابی ضروری

در آموزش مهارتهای کاریابی همیشه بر این موضوع تاکید می‌شود که حتما نیازهای بازار کار را بشناسید. خیلی مهم است که بدانید بازار کار امروز نیازمند چه مهارت‌های برای جذب نیرو در مشاغل مختلف می‌باشد. برای اینکار می‌توانید آگهی‌های استخدام در حوزه‌ی کاری خود را به طور منظم رصد و پایش نمایید. توصیه می‌کنیم که در یک سایت کاریابی خوب عضو شوید و روزانه فرصت‌های شغلی جدید را بررسی نمایید. سایت کارگزینی آنلاین این امکان را برای کارجویان عزیز فراهم آورده که هر روز توسط سایت و یا اپلیکیشن از موقعیت‌های شغلی مورد نیاز بازار کار آگاه شوند. به همراه آگهی‌های استخدامی موجود در این سامانه، مهارت‌های شغلی مورد نیاز برای موقعیت‌ها نیز به خوبی عنوان شده است. با شناخت این مهارتها بهتر خواهید دانست که به دنبال یادگیری چه چیزهایی باشید.

جمع‌بندی مهارت های کاریابی

نخستین قدم در راه کاریابی مربوط به علاقه فرد می‌شود. برای پیداکردن کار مدنظر خود حتما باید به آن علاقه داشته باشید. تهیه یک رزومه قدرتمند می‌تواند کمک زیادی به شما جهت پیداکردن شغل مناسب مدنظرتان بکند. در رزومه خود باید به مواردی نظیر مشخصات فردی، سوابق تحصیلی و مهارت‌های منحصربه‌فردتان اشاره کنید.

در مطلب بالا سعی کردیم به مهارت های کاریابی که هنگام کاریابی باید به آن‌ها توجه داشته باشید، اشاره کنیم. در ادامه نیز بهترین مهارت های کاریابی در کشورمان را معرفی کردیم. اکنون با کسب مهارت های کاریابی مختلف می‌توانید کار مورد نظر خود را پیدا کنید.


مطالب مرتبط

درباره سامانه کاگزینی آنلاین
سامانه کارگزینی آنلاین جهت ارائه خدمات به بخش کارگزینی شرکت های دولتی و خصوصی طراحی شده است و امکانات قابل توجهی را در راستای مکانیزه کردن این بخش ارائه می نماید.

© 2024 - کلیه حقوق مادی و معنوی به سامانه کارگزینی آنلاین تعلق دارد