آشنایی با شغل مهندس عمران
شرح وظایف مهندس عمران:
کارهای دیگری که یک فرد در شغل مهندسی عمران میتواند انجام بدهد، عبارت است از:
ارتباطگیری با بازه وسیعی از مشتریان، تامینکنندگان، پیمانکاران خرد و بزرگ و معماران؛
حل هر مشکلی که در فرآیند طراحی و توسعه پروژهها رخ میدهد؛
نظارت بر خرید تجهیزات و مواد اولیه لازم برای پیشبرد پروژهها؛
تضمین رعایت پروتکلهای ایمنی و سلامت پروژهها مثل قوانین دیگر کار؛
ارزیابی پایداری پروژهها و تاثیر زیستمحیطیشان؛
اتمام پروژههای عمومی سر وقت و در محدوده بودجه تخصیصدادهشده.
اگر شما عاشق طراحی و ساخت چیزهای مختلف هستید و در درس ریاضی و فیزیک هم نمره خوبی دارید، شغل مهندس عمران مناسب شماست.
به عنوان مهندس عمران، شما به طراحی و مدیریت انواع پروژه های ساختمانی از تعمیر پل گرفته تا ساخت یک استادیوم ورزشی جدید می پردازید. برای مهندسی عمران باید در ریاضیات و مهارت های فناوری اطلاعات, عالی باشید. همچنین باید بتوانید به خوبی طرح ها و ایده های خود را برای دیگران بیان کرده و در نتیجه باید مهارت های ارتباطی بسیار خوبی داشته باشید. برای دست یابی به شغل مهندسی عمران باید مدارک معتبر دانشگاهی کسب نمایید.
به عبارت دیگر یک مهندس عمران به دنبال این است که بتواند در پروژههای مختلف عمرانی در زمینههای ساختمانسازی، راهسازی، پلسازی، برجسازی، سازهها و بناهای آبی، جمعآوری و دفع فاضلاب و غیره مسئولیت طراحی، محاسبه، اجرا و نظارت بر اجرا را بر عهده گیرد.
مهندسی عمران از جمله مشاغلی است که هدف آن کاربرد علم در ایجاد سازندگی و عمران است. یعنی هرچیزی که به آبادی یک کشور باز میگردد مانند سد، فرودگاه، جاده، راه آهن، برج، تونل، دکلهای مخابراتی، ساختمانهای مقاوم در برابر زمینلرزه، سیل و آتش و نیروگاههای برق و مصالح سبک، ارزان و با کیفیت مناسب برای ساخت و ساز، در حیطه کار مهندس عمران قرار میگیرد. برای آغاز تمامی پروژههای عمرانی به یک مهندس کارآمد عمران نیاز داریم تا علاوه بر رعایت جنبههای فنی و اجرایی، اقتصادی نیز عمل کند. چون اقتصادی بودن یک اصل در مهندسی عمران است.
به طور معمول مهندس عمران به صورت تمام وقت کار می کند. در صورت بروز مشکل یا وجود ضرب الاجل برای اتمام بعضی از پروژه ها، لازم است در خارج از ساعات معمول نیز کار کند. زمان کاری مهندس عمران معمولا بین دفتر کار و محل پروژه تقسیم می شود. کار در محل پروژه با شرایط آب و هوایی مختلف و معمولا با سفرهای کاری همراه است.
در ادامه با وظایف مهندس عمران، مهارت و توانمندی های مورد نیاز مهندس عمران، تحصیلات لازم برای ورود به شغل مهندسی عمران، فرصت شغلی و بازار کار مهندسی عمران، درآمد و حقوق مهندس عمران و مشاهیر این حوزه آشنا می شوید
نیازمندیهای کار مهندسی عمران
یک مهندس عمران موفق، ترکیبی از تجربه و مهارتهای خاصی را نیاز دارد تا بتواند وظایفش را به بهترین شکل ممکن انجام بدهد.
تحصیلات در شغل مهندسی عمران
افرادی که قصد ورود به شغل مهندسی عمران را دارند، معمولا به مدرک کارشناسی یا لیسانس در رشته مهندسی عمران، تکنولوژیهای مرتبط با مهندسی عمران یا زمینههای مشابه نیاز دارند. با در نظر گرفتن حجم عظیم عناصر سازهها و زیرسازههایی که مهندسان عمران میتوانند طراحی کنند، بسازند یا آنها را مرمت و نگهداری کنند، چندین تخصص برای این رشته وجود دارد. همچنین برنامههای آموزشی کارشناسی ارشد و دکترا و Ph.D برای این افراد در نظر گرفته میشود تا یک مهندس عمران بتواند به مهارتها و تخصصهای ویژهتری نیز دست یابد و به مراتبی بالاتر در علم برسد.
کارآموزی در شغل مهندسی عمران
پس از دریافت مدرک کارشناسی در مهندسی، باید آزمونهای نظام مهندسی را نیز با موفقیت بگذرانید تا بهعنوان یک مهندس کارآموز یا کارورز شغل مهندسی عمران مشغول به کار بشوید. مهندسان عمران در برنامههای کارورزی و کارآموزی، بیشترین تمرینشان را خواهند کرد و جمعآوری تجربه مورد نیاز برای شروع کار مستقلشان از اینجا شروع میشود. پس از چند سال کار در بازار شغلهای مبتدی مهندسی عمران و یادگیری اصول حرفهای، شما میتوانید مدرک ارشد مهندسی عمران را با حضور در آزمونهای مهندسی حرفهای دریافت کنید.
مهارتها در شغل مهندسی عمران
یک مهندس عمران برای این که بتواند در شغلش موفق باشد، باید در زمینههای متفاوتی مهارت داشته باشد. البته که یک مهندس، هر روزش را باید به یادگیری بهتر و بهروزرسانی دانستهها و مهارتهایش اختصاص دهد، اما تعدادی از حیاتیترین مهارتهای یک فرد مشغول به کار در شغل مهندسی عمران را به شما معرفی میکنیم.
مهارتهای ریاضی: مهندسان عمران از اصول پیشرفته مثلثات، هندسه، محاسبات عددی و دیگر مهارتهای ریاضی در تحلیل، طراحی و ارزیابی پایانی پروژهها استفاده میکنند. اندازه و اهمیت پروژههای عمرانی که مهندسان نسبت به آنها مسئولاند، ضرورت محاسبات دقیقشان را مشخص میکند.
مهارتهای رهبری: بهعنوان یک فرد مشغول به کار در شغل مهندسی عمران شما مسئول کارهای گروهتان در تمام مراحل پروژه، از طراحی تا تکمیل، هستید. شما باید با متخصصان متفاوتی، مثل تکنسینها، مدیران ساختوساز و نقشهبرداران یا مساحان ارتباط بگیرید و آنها را به سمت بهثمررساندن هدف معمول، یعنی پایان پروژهها راهنمایی کنید.
مهارتهای تصمیم گیری: با در نظر گرفتن قدمها و اهداف زیادی که در زیربناها و نظام پروژهای در بخشهای عمومی و خصوصی وجود دارد، یک مهندس عمران معمولا نیاز دارد که تصمیمات مهم و حساسی بگیرد. بعضی از این تصمیمات میتوانند با یکدیگر تناقض داشته باشند. مثلا یک مهندس عمران باید نیرو و ساعات کاری را طوری انتخاب کند که بتواند پروژه را به مهلت تعیینشده برساند اما این موضوع نیاز به صرف هزینه بیشتری دارد. چالش اینجا، مدیریت بودجه و زمان برای رساندن به موقع کار است.
مهارتهای حل مسئله:در شغل مهندسی عمران شما باید از مهارتها و تجاربتان استفاده کنید تا راهحلهایی بهینه، بهنگام و با صرفه اقتصادی را در هر مرحلهای از توسعه سازه ارائه بدهید.
مهارتهای فناوری اطلاعات: پروژههای مدرن، از بازه وسیع نرمافزارهای کامپیوتری، برای توسعه طراحیهای پیچیده بهره میبرند. مهندسان عمران نیاز دارند که در برنامههایی مثل AutoCAD یا هر برنامه مربوط به پروژهها و صنعتی که در آن مشغولاند، تخصص داشته باشند.
مهارتهای ارتباطی: مهندسان عمران نیاز دارند که مداوم با افراد متعددی، اعم از پیمانکاران، رئوس مدیریتی و عموم ارتباط برقرار کنند. برای بهاتمامرساندن یک پروژه، آنطور که برنامهریزی شده است، یک مهندس عمران باید توانایی انتقال اطلاعات و نظراتش را چه به صورت کتبی و چه به صورت کلامی داشته باشد. آنها همچنین باید توانایی ارتباط برقرارکردن و توضیح مسائل به صورت پیشرفته را داشته باشند. در عین حال، باید بتوانند که به سادهترین شکل ممکن، مسائل را برای افرادی که پیشزمینه حرفهای و فنی ندارند، توضیح بدهند.
مهارت های مولتی تسکینگ یا چندوظیفگی: در شغل مهندسی عمران معمولا به صورت همزمان روی چند پروژه کوچک و خرد کار میکند. این مهندسان باید بتوانند که کارشان را اولویتبندی و به صورت انتخابی تمام توجهشان را، در حالی که اهمیت جزئیات را نادیده نمیگیرند، معطوف به جنبههای کلیدی کار کنند.
وظایف مهندس عمران
.jpg)
زمینه های تخصصی مهندسی عمران شامل موارد زیر است :
سازه- سدها، ساختمان ها، سکوهای دریایی و خطوط لوله
حمل و نقل- جاده ها، راه آهن، کانال ها و فرودگاه ها
محیط زیست- شبکه های تامین آب، سیستم های آبرسانی زیر زمینی و ساخت موانع سیل
دریایی- بنادر و سیستم های دفاعی دریایی
ژئوتکنیک- استخراج از معدن، عملیات خاکی و ساخت پایه
وظایف مشترک در همه زمینه های تخصصی ذکر شده عبارتند از:
بحث و گفتگو درباره تجهیزات لازم با مشتری، کارفرما یا همکاران
تحلیل داده های ارسالی توسط ناظران، نقشه کشی و آزمایش مواد و مصالح با استفاده از نرم افزار مدلسازی کامپیوتری
آزمایش خاک برای تعیین کیفیت و قدرت پایه سازه مهندس عمران
تهیه نقشه ها با کمک نرم افزار طراحی کامپیوتری
قضاوت در خصوص امکانپذیری پروژه ها با ارزیابی مواد، هزینه ها، زمان و نیروی کار موجود
ارزیابی ریسک ها و اثرات محیطی پروژه ها
تهیه پیشنهاد برای مناقصه ها، گزارش به مشتریان، مراکز دولتی و سازمانهای برنامه ریز
مدیریت، هدایت و نظارت بر پیشرفت هر مرحله از تولید
اطمینان از مجهز بودن بخش های مختلف به تجهیزات ایمنی و سلامت و رعایت شدن قوانین و زمانبندی ها
مهندس عمران معمولا در کنار متخصصانی مانند معماران، مهندسین نقشه کشی، ناظران و پیمانکاران ساختمان کار می کند.
مهارت و توانمندی های مورد نیاز مهندسی عمران
مهارت عالی در فناوری اطلاعات، ریاضیات و علم مهندسی – زیرا در غیر این صورت کارفرما نمی تواند مسئولیت ساخت یک ساختمان چندین طبقه، یک پل که روزانه هزاران خودرو از روی آن تردد می کنند یا ساخت یک تونل را به او بسپارد
توانایی شرح درست و واضح ایده ها و طرح ها – به منظور توان انتقال مفاهیم پیچیده مهندسی به کارگران برای انجام کار یا به کارفرما و یا سرمایه گذار برای حمایت مالی و لجستیکی از پروژه
توانایی تحلیل داده های زیاد، ارزیابی راه حل ها و انجام تصمیم گیری درست - به عنوان مثال اگر به تونل نیایش، پل طبقاتی صدر یا بزرگراه امام علی (ع) در تهران سری زده باشید متوجه شده اید که مهندسین و مدیران این پروژه ها برای انجام موفق آنها از چه پیچیدگی هایی عبور کرده اند و یا اینکه با چه مسایلی در جریان پروژه روبرو بوده اند. وجود موانع مختلف از ساختمان های موجود در مسیر گرفته تا لوله های آب و گاز و فاضلاب و ماشین هایی که در حال حرکت از اطراف محل پروژه می باشند. مطمئنا بدون تحلیل دقیق داده ها و ارزیابی راه حل ها و تصمیم گیری درست اجرای این پروژه ها با موفقیت همراه نخواهد بود.
مهارت مدیریت پروژه – زیرا در بسیاری از پروژه های عمرانی مدیران پروژه از بین مهندسین عمران انتخاب می شوند
توانایی انجام پروژه ها در چارچوب بودجه و زمان تعیین شده ( در صورت داشتن مسئولیت پروژه)
مهارت کار تیمی و مخصوصا همکاری با اشخاصی که به عنوان کارگر شاید از نظر فرهنگی و اعتقادی با شما تفاوت داشته باشند
دانش کامل نسبت به قوانین و مقررات مرتبط – مخصوصا قوانین ایمنی و استاندارد به منظور
مهارت نوشتاری – برای تهیه گزارش
مهارت های مربوط به نرم افزارهای تخصصی مهندسی عمران
امروزه نرم افزارهای رایانه ای یکی از مهم ترین ابزارهای کمکی مهندس عمران است که یاری گر او در رسیدن به اهدافش می باشد. اگر به بررسی اجمالی آگهی های استخدامی مهندس عمران بپردازید، متوجه خواهید شد اکثر کارفرماها، شرکت ها و سازمان ها یکی از شرایط جذب مهندس عمران را تسلط بر نرم افزارهای مربوط به حوزه مهندسی عمران قرار داده اند.
بنابراین اگر می خواهید در شغل مهندسی عمران موفق باشید، به راحتی و سریعا بتوانید شغل مناسب و پردرآمدی را در حوزه تخصصی خود یعنی مهندسی عمران پیدا کنید و یا اگر شاغل در این حوزه هستید و می خواهید پله های ترقی را سریعتر طی کنید، مطمئن باشید یادگیری نرم افزارهای تخصصی مهندسی عمران یکی از راه های اصلی و مطمئن برای شماست.
برخی از مهم ترین نرم افزارهای تخصصی و کاربردی مهندسی عمران

ETABS : نرم افزار تحلیل و طراحی انواع سازه های ساختمانی
Auto Cad : نرم افزار طراحی های دو بعدی و سه بعدی و علوم مهندسی مرتبط با نقشه کشی
CSiBridge : نرم افزار طراحی پل ها
Matlab : نرمافزاری برای نوشتن برنامه و محاسبات ریاضی در مهندسی
Staad Pro : نرم افزار آنالیز و طراحی سازه های فلزی، بتنی، چوبی، آلومینیومی و سازه های ترکیبی
Plaxis Professional : نرم افزار مهندسی خاک و پی
SAFE : نرم افزار تحلیل و آنالیز اجزای پی و فونداسیون
Revit : نرم افزار مدل سازی و طراحی نقشه های ساختمانی
SAP : نرم افزار طراحی و آنالیز سازه
Ansys : نرمافزاری برای تحلیل مهندسی قطعات در تحلیلهای دینامیکی
Catia: نرمافزار طراحی قطعات
Solidworks : نرمافزار طراحی قطعات
Tekla Structures : نرم افزار طراحی و مدل سازی بسیار پیشرفته و مدرن سازه های فلزی و بتونی عظیم
SDR Map : نرم افزار نقشه برداری و تهیه نقشه های توپوگرافی
تحصیلات لازم برای ورود به شغل مهندسی عمران
فارغ التحصیلان رشته مهندسی عمران در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری می توانند وارد این حوزه شوند. البته در خیلی از مواقع فارغ التحصیلان رشته های دیگر مثل معماری یا شهرسازی نیز وارد شغل مهندسی عمران می شوند.
آینده شغلی، بازارکار و فرصت های استخدامی مهندسی عمران
مهندس عمران می تواند در پروژه های ساخت جاده ها، ساختمان ها، فرودگاه ها، تونل ها، سدها، پل ها و سیستم های آب و فاضلاب در بخش دولتی و خصوصی مشغول کار شود. در صورت داشتن مدارک عالی، مهندسی عمران می تواند در دانشگاه ها و یا مراکز علمی و پژوهشی کار کند.
مهندس عمران (در پروژه های ساخت و ساز) برای اینکه بتواند کار نظارت بر ساختمان را انجام دهد، باید از سوی نظام مهندسی ساختمان پروانه اشتغال به کار دریافت کند. در واقع باید صلاحیت نظارت و طراحی او از سوی مراجع ذیصلاح تایید شود. بسیاری از مراجع مانند شهرداری ها و مراکز صدور پروانه ساختمان، برای صدور پروانه ساخت و یا مجوزهای دیگر، نقشه هایی را می پذیرند که توسط مهندسان دارای پروانه اشتغال تهیه شده باشد و برای کنترل و نظارت نیز باید از این افراد استفاده شود.
در ایران آمار دقیقی از میزان اشتغال مهندسان عمران در دسترس نمی باشد ولی طبق مصاحبه های انجام شده با شاغلین این حوزه و اخبار و تحلیل های موجود بازار کار مهندسین عمران به نسبت سایر مشاغل شرایط بهتری دارد و به تناسب میزان بودجه عمرانی دولت تغییر می کند.
البته موضوع قابل توجه در مورد وضعیت اشتغال و استخدام فارغ التحصیلان مهندسی عمران همچون سایر فارغ التحصیلان دانشگاهی، عدم تناسب تقاضای بازار کار با تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی می باشد. موضوعی که در چند سال اخیر اغلب دانش آموختگان از آن رنج می برند و در بسیاری از مواقع مجبور می شوند در حوزه ای خارج از تخصص خود اقدام به کار نمایند.
بنابراین وضعیت اشتغال مهندسی عمران در ایران همراه تابعی از قوانین و مقررات دولتی و همچنین بودجه عمرانی دولت در هر سال می باشد و از آنجا که بخش خصوصی نیز تابع قوانین و بودجه دولتی رشد و افول می کند، هر گونه تغییر در آن باعث افزایش و یا کاهش تقاضای نیروی کار در بازار نیروی انسانی خواهد شد.
وضعیت استخدام شغل مهندسی عمران در برخی کشورهای جهان
آمریکا - پیش بینی ها نشان می دهد میزان استخدام مهندس عمران بین سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰، رشد ۱۹ درصدی خواهد داشت. در حالی که متوسط این رشد برای همه مشاغل ۱۴ درصد می باشد.
استرالیا - میزان استخدام مهندس عمران در سال ۲۰۱۱، ۴۷.۹ درصد و در پنج سال گذشته نیز در مقایسه با درصد رشد استخدام همه مشاغل (۱۰.۲ درصد)، ۲۶.۴ درصد رشد داشته است. در سال های آتی رشد بسیار زیادی برای آن پیش بینی شده است.
درآمد و حقوق مهندس عمران
در بخش دولتی میزان حقوق و دستمزد مهندس عمران بر مبنای قانون مدیریت خدمات کشوری تعیین می شود. جزئیات این قانون را می توانید از لینک زیر دریافت کنید :
محاسبه حقوق و مزایا در قانون مدیریت خدمات کشوری
در بخش خصوصی نیز درآمدها متفاوت است. شرکت های خصوصی بر اساس سیاست ها و شرایط خود، میزان حقوق و مزایای کارکنان خود را تعیین می کنند. البته باید به این توجه داشت که شرکت های خصوصی برای توانمندی و مهارت مهندس عمران بهای زیادی قایل بوده و اینها عوامل مهمی در تعیین میزان حقوق افراد می باشند.
مهندسان عمرانی که به طور مستقل کار کرده و برای خود شرکتی راه اندازی کنند، در صورت داشتن تخصص کافی در ارائه با کیفیت ترین کار، درآمدهای بسیار خوبی می توانند کسب کنند.
در جدیدترین پژوهش صورت گرفته در اواخر سال ۱۳۹۲ توسط تعدادی از متخصصان شغلی کشور، گروه های مختلف شغلی از نظر درآمدی مورد بررسی قرار گرفته اند. بر این اساس متوسط حقوق و درآمد مهندس عمران در سمت های مختلف شغلی و در رده های مختلف سازمانی (کارشناس، سرپرست و مدیر) استخراج شده است.
برخی از سمت هایی که در این پژوهش در نظر گرفته شده اند شامل مهندس عمران، کارشناس ساختمان، کارشناس سازه، مهندس ناظر، سرپرست کارگاه، مهندس نقشه بردار، ناظر مقیم، مدیر فنی، مدیر کارگاه و ... می باشند که یک مهندس عمران می تواند در هر یک از آنها استخدام شده و فعالیت نماید.
برای مهندس عمران در هر سمت و در هر رده سازمانی حداقل، حداکثر و متوسط درآمد ماهیانه ذکر شده است. به عنوان مثال مهندسان عمرانی که در سمت مهندس ناظر در رده مدیر کار می کنند، در اواخر سال ۱۳۹۲، حداقل درآمد ۱۵۰۰۰۰۰ تومان، حداکثر درآمد ۵۰۰۰۰۰۰ تومان و متوسط درآمد ماهیانه ۲۵۰۰۰۰۰ تومان را داشته اند.
متوسط درآمد شغل مهندسی عمران در برخی از کشورهای جهان
آمریکا - متوسط درآمد سالیانه مهندس عمران ۷۷.۵۶۰ دلار (متوسط درآمد سالانه مهندسان۸۳.۳۴۰ دلار و برای همه مشاغل۳۳.۸۴۰ دلار) در سال۲۰۱۰ و مطابق با آخرین آمارها در سال ۲۰۱۳، ۷۸.۱۵۰ دلار بوده است.
استرالیا - متوسط درآمد سالانه مهندس عمران ۷۶.۶۸۰ دلار ( قبل از کسر مالیات) می باشد.
انگلستان - متوسط در آمد سالانه مهندس عمران تازه کار بین ۲۵.۵۰۰ تا ۳۷.۵۰۰ دلار، مهندس عمران با تجربه بین ۳۷.۵۰۰ تا ۶۰.۰۰۰ دلار و مهندسان ارشد ۹۰.۰۰۰ تا ۱۵۰.۰۰۰ دلار می باشد.
شخصیت های مناسب شغل مهندسی عمران
در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگی های شخصیتی، ارزش ها، علایق، مهارت ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه و ... برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. یکی از مهم ترین این عوامل ویژگی های شخصیتی می باشد. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر فردی ویژگی های منحصربه فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت هستند.
به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپ های شخصیتی مختلف در تمام مشاغل هستند و نمی توان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپ های شخصیتی خاصی هستند که در این شغل موفق می شوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپ های شخصیتی ای که برای این شغل معرفی می شوند، عموما این کار را بیشتر پسندیده و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته اند.
برای شناختن تیپ شخصیتی خود و شناسایی شغل های مربوط به تیپ شخصیتیتان حتما قبل از استخدام آزمون ها و تست های شحصیت شناسی سامانه کارگزینی آنلاین را انجام دهید

محیط کار شغل مهندسی عمران
محیط کاری یک مهندس عمران بستگی به خصوصیتها و طبیعت پروژهای که روی آن کار میکند دارد. بیشتر زمان کاری یک مهندس عمران بین حضور در دفترش یا حضور در کارگاههای ساختمانی، جهت ارزیابی کار انجامشده، تقسیم میشود. محیط کاری مهندسان عمران، معمولا مشخصههای زیر را دارا است:
کار دفتری و پشت میز نشستن، جلوی یک کامپیوتر، برای مدتهای طولانی.
ارتباطات مداوم با کارگران، تامینکنندگان، پیمانکاران، مدیریت، ماموران اداری و مردم.
بازدیدهای منظم از کارگاههای ساختمانی.
ساعات کاری معمول با گاهی اضافهکاری.
چگونه یک مهندس عمران شویم؟
با توصیفاتی که شد، اگر استعداد شغل مهندسی عمران را در خودتان میبینید و آن را بهعنوان شغل رویاییتان در نظر دارید، با طیکردن مراحل زیر میتوانید به یک مهندس عمران خوب تبدیل شوید.
دریافت مدرک کارشناسی : مهندسان عمران مشتاق، نیاز دارند که دورههای چهارساله رشته مهندسی عمران یا فنآوریهای مهندسی عمران را بگذرانند و مدرکش را دریافت کنند. در طول این چهار سال، شما اصول مهندسی عمران را یاد میگیرید و در یک شاخه بهخصوص این رشته، به تخصص میرسید. در پایان دوره کارشناسی، شما میتوانید در آزمون نظام مهندسی شرکت کنید.
تجربه کسب: کارآموزی یا کارورزی بهعنوان یک مهندس عمران، اجباری و الزامی است و زمان مورد نیاز معمول برای یادگیری فوت و فنهای لازم، چیزی حدود چهار سال در نظر گرفته میشود. پس از کسب تجربه کاری مورد نیاز، شما میتوانید در آزمون حرفهای مهندسی شرکت کنید و برای دریافت مدرکش واجد شرایط شوید.
دریافت مدرک کارشناسی ارشد: تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد برای مهندسان عمران الزامی نیست اما میتواند دانستهها و درآمدتان را به شکل چشمگیری افزایش دهد.
کسب جواز یا گواهینامه: به دلیل پیچیدگیهای شغل مهندسی عمران، جنبههای ثانویه زیادی برای یادگیری شما وجود خواهد داشت. برای مثال مهارتهای کامپیوتری و توانایی طراحی پروژههای بیضرر برای محیط زیست. دریافت جواز و گواهینامههای مربوطه، میتواند به شما در کسب دانستههای بیشتر در این جنبهها کمک کند.
جمع بندی
خانهای که در آن زندگی میکنید، جادهای که در آن رانندگی میکنید یا پلی که از روی آن میگذرید، همگی با نقشآفرینی مستقیم مهندسان عمرانی ساخته شده که بخشی از وظایف و ویژگیهای شغلیشان را در بالا به شما معرفی کردیم. یک مهندس عمران وظیفه خطیری در قبال سازههایی که طراحی میکند و آن را میسازد دارد. به همین دلیل اگر شغل مهندسی عمران را بهعنوان حرفه آینده خود در نظر دارید، باید بدانید که با شغلی بسیار حساس طرف هستید.