زندگی نامه ریچارد برانسون

بیوگرافی ریچارد برانسون

زندگی نامه

سر ریچارد برانسون کارآفرین و سرمایه گذار بزرگ و موفق بریتانیایی است که بنیان گذار گروه شرکت های ویرجین نیز می باشد. اولین سرمایه گذاری او در سن ۱۶ سالگی و در مجله ای به نام دانش آموز بود.ریچارد برانسون یکی از کارآفرینان تأثیرگذار معاصر است که داستان زندگی و ریسک‌های کاری‌اش، سرلوحه‌ی بسیاری از کارآفرینان جوان محسوب می‌شود.
موفقیت اصلی برانسون بیشتر به خاطر تاسیس و مدیریت گروه ویرجین می باشد و این شرکت در حال حاضر بالغ بر ۴۰۰ زیرمجموعه در سراسر دنیا در اختیار دارد و نام او در سال ۲۰۱۲ در مجله ی فوربز، به عنوان چهارمین فرد ثروتمند انگلیس اعلام شده است.
ریچارد برانسون یک کارآفرین انگلیسی است که شهرت اصلی خود را به خاطر تأسیس و مدیریت گروه ویرجین دارد. شرکت او اکنون دارای بیش از ۴۰۰ زیرمجموعه است.
برانسون از سنین نوجوانی به کارآفرینی علاقه داشت. اولین تجربه‌ی او در این زمینه در سن ۱۶ سالگی و با تأسیس یک مجله‌ی دانش‌آموزشی محقق شد. تجربه‌ی بعدی شرکتی بود که آلبوم‌های موسیقی را با سفارش پستی برای خریداران ارسال می‌کرد. این فروشگاه پستی به‌مرور تبدیل به فروشگاه‌های زنجیره‌ای آلبوم‌های موسیقی شد و برند Virgin Records را به‌ وجود آورد. فعالیت‌های برانسون در دهه‌ی ۱۹۸۰ به اوج خود رسید و خطوط هوایی ویرجین آتلانتیک نیز در همین دوران تأسیس شد. ریچارد برانسون در مارس سال ۲۰۰۰، نشان شوالیه را به خاطر خدمات ماندگارش در زمینه‌ی تجارت و کارآفرینی از کاخ باکینگهام دریافت کرد. او در سال ۲۰۰۴ زمینه‌ی کاری خود را به یکی از علایق کودکی‌اش یعنی هوافضا تغییر داد و ویرجین گالکتیک را تأسیس کرد. طبق آخرین آمار ارائه‌شده از محله‌ی فوربز، ثروت برانسون تا پایان سال ۲۰۱۷ حدود ۵ میلیارد دلار گزارش شده است.
برای آشنایی بیشتر و کسب اطلاع از زندگی نامه سر ریچارد برانسون در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا از راز و رمز موفقیت او اطلاع حاصل نمایید.

دوران کودکی و نوجوانی

کودکی

سر ریچارد چارلز نیکولاس برانسون در هجدهم ژوئیه ۱۹۵۰ در شهر بلک هیث واقع در جنوب شرقی لندن، به عنوان اولین فرزند خانواده به دنیا آمد. پدرش ادوارد جیمز برانسون به شغل دادیاری مشغول بود و مادرش ایو هانتلی برانسون مهماندار هواپیما و هنرمند باله بود. پدربزرگش سر جورج آرتور هاروین برانسون نیز قاضی دادگاه عالی پادشاهی انگلستان بود.

ریچارد برانسون در مدرسه ی ابتدایی اسکایتکلیف و پس از آن در مدرسه کلیف ویو هاوس درس می خواند. و پس از آن به مدرسه غیر انتفاعی استو در باکینگ همشایر رفت تا سن ۱۶ سالگی در آنجا مشغول به تحصیل علم بود. ولی از آن جایی که به اختلال خوانش پریشی یا دیسلکسی دچار بود، که موجب اختلال در روان خوانی و درک مطلب در فرد می شود؛ به همین خاطر در دوران تحصیل خود مشکلات متعددی داشت. به گونه ای که در اواخر دوره تحصیلی اش، مدیر مدرسه به او گفت با وجود این اختلال در آینده یا تبدیل به یک مجرم زندانی یا یک میلیونر خواهد شد.

خوشبختانه والدینش اختلال او را به خوبی درک کرده و همواره از او حمایت می کردند. لازم به ذکر است که مادر ریچارد، خودش یک کارآفرین بود و کسب و کارهای کوچکی در زمینه ی ساخت جعبه های چوبی برای سطل های کاغذ باطله و دستمال کاغذی داشت.

آغاز فعالیت حرفه ای

همان‌طور که گفته شد، ریچارد از سنین نوجوانی سودای کارآفرینی داشت. او یک مجله‌ی دانش‌آموزی با نام Student را اداره می‌کرد که فروش نسبتا خوبی در مدارس داشت. پس از مدتی، شهرت مجله‌ی او به حدی شد که توانست با اشخاص سرشناس دهه‌ی ۱۹۶۰ مانند میک جگر و رونالد دیوید لینگ نیز مصاحبه کند. او در همین سال‌های ابتدایی کسب و کار، کمی به حوزه‌ی موسیقی وارد شد و آهنگ‌ها و آلبوم‌های زیادی را در مجله‌اش معرفی کرد.
ورود نصفه و نیمه به بازار موسیقی در مجله‌ی Student، ریچارد را به این صنعت علاقه‌مند کرد. پس از مدتی او تحت نام ویرجین به فروش آلبوم‌ها و قطعات موسیقی روی آورد. کسب و کار ویرجین از همان ابتدا رونق مناسبی داشت و با وجود قوانین نسبتا سخت مالیاتی در دهه‌های ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰، فروش آن مناسب بود. قوانین مالیاتی چالش‌های متعددی نیز برای ریچارد به‌وجود آوردند که او با قبول ایرادهای وارده، مشکل را حل کرد. البته در این میان مادرش مجبور شد بخشی از پس‌انداز خانوادگی را جهت کمک به او صرف کند.
ریچارد برانسون درآمد مناسبی از کسب و کار اولیه‌ی ویرجین داشت و در سال ۱۹۷۲، شرکت ضبط موسیقی خود را به کمک نیک پاول تأسیس کرد. نکته‌ی جالب در مورد انتخاب نام ویرجین برای این شرکت، ناآشنا بودن عموم کارمندان آن با صنعت موسیقی بود. اولین ملکی که به‌عنوان دارایی ویرجین رکوردز خریداری شد، زمینی در شمال آکسفورد بود که استودیوی ضبط موسیقی در آن تأسیس شد. مایک اولدفیلد اولین مشتری سرشناس ویرجین رکوردز بود که آلبوم Tubular Bells را به کمک آن‌ها ضبط کرد. این آلبوم در زمان خود در لیست پرفروش‌ترین آلبوم‌ها قرار گرفت.
ریچارد برانسون در سن ۱۶ سالگی تصمیم گرفت درس و مدرسه را رها کند و به همراه یکی از دوستانش مجله ای به نام «دانش آموز» را راه اندازی نماید. مجله ی او توانست فروش نسبتا خوبی در مدارس داشته باشد. پس از گذشت مدت زمانی مجله ی او به میزانی از شهرت رسید که توانست با افراد معروف و سرشناس دهه ۱۹۶۰ مصاحبه کند. افرادی مانند رونالد دیوید لینگ و میج جگر!

برانسون در همان سال های اولیه ورود به کسب و کار، اندکی وارد حوزه ی موسیقی شده بود و توانست آلبوم ها و آهنگ های فراوانی را در مجله ی خود معرفی نماید. همین ورود کم و بیش او به بازار موسیقی در مجله ی دانش آموز، باعث شد که ریچارد بیشتر به این صنعت علاقه پیدا کند و پس از مدتی با نام ویرجین شروع به فروختن قطعه ها و آلبوم های موسیقی کرد و از همان اوایل کار رونق خوبی داشت و توانست فروش مناسبی به دست آورد.

تاسیس شرکت ویرجین ریکوردز

ویرجین


ریچارد برانسون در سال ۱۹۷۲ به همراه نیک پاول یک شرکت ضبط موسیقی راه اندازی کرد. نکته ی جالب توجه در مورد انتخاب اسم ویرجین برای این شرکت، عدم آشنایی اغلب کارمندان آن با صنعت موسیقی بود. نخستین ملکی که به عنوان دارایی ویرجین رکوردز خریداری کردند، یک زمین در بخش های شمالی آکسفورد بود که استودیوی ضبط موسیقی را در آن جا دایر کردند.

نخستین مشتری آن ها «مایک اولدفیلد» بود که به کمک ویرجین رکوردز آلبوم Tubular Bells را ضبط نمود و توانست در زمان خود یکی از پرفروش ترین آلبوم ها شود. پس از این موفقیت، افراد زیادی مانند پیتر گابریل، رولینگ استونز، پائولا عبدل و استیو وینوود با ویرجین رکوردز قرارداد بستند و خیلی زود شرکت ریچارد برانسون توانست به یکی از بزرگ ترین برند مستقل ضبط موسیقی در دنیا تبدیل شود.

تاسیس شرکت ویرجین آتلانتیک ایروِیز


سر ریچارد برانسون شرکت هواپیمایی ویرجین آتلانتیک ایرویز را در سال ۱۹۸۴ راه اندازی کرد. ولی در اوایل دهه ی ۱۹۹۰ مشکلات متعددی بین او و بریتیش ایرویز به وجود آمد. ابتدا بریتیش ایرویز تعدادی شکایت از شرکت هواپیمایی برانسون مطرح کرد و او هم این شرکت دولتی را به جرایمی چون هک سیستم های کامپیوتری، افشای اسرار این شرکت به رسانه ها و تلاش ناعادلانه برای جذب مسافر متهم کرد. و پس از اثبات ادعاهای خود در دادگاه، بریتیش ایرویز متهم شناخته شد و مجبور شد ۳ میلیون پوند جریمه ی قانونی بپردازد و علاوه بر آن به خود برانسون مبلغ ۵۰۰ هزار پوند و به شرکت ویرجین آتلانتیک هم ۱۱۰ هزار پوند پرداخت نماید. ریچارد برانسون هم مبالغ دریافتی را بین تمام کارمندان شرکت تقسیم کرد.
فروش شرکت ویرجین رکورد

ریچارد برانسون در سال 1992 برای حفظ شرکت ویرجین آتلانتیک ایرویز، تصمیم گرفت شرکت ویرجین رکودرز را به شرکت EMI با مبلغ 500 میلیون پوند بفروشد، اگرچه قلبا از این اتفاق بسیار ناراحت بود و حتی پس از فروش آن به گریه افتاد ولی از آن جایی که علاقه ی زیادی به صنعت موسیقی داشت در سال 1996 مجدد با تاسیس برند V2 Records دوباره وارد بازار موسیقی شد، اما فقط 5 درصد از شرکت جدید را تحت مالکیت دارد.

شرکت ویرجین تلاش های فراوانی کرد تا صنعت هوایی خود را در کشورهای مختلف گسترش دهد، به همین منظور در سال 1996 شرکت هوایی بلژیکی Euro Belgian Airlines را خریداری نمود و نام آن را به ویرجین اکسپرس تغییر داد. وی در سال 2006 این خطوط هوایی را با برکسل ایرلاینز ادغام کرد. و از آن جایی که آمریکا و نیجریه هدف های بعدی شرکت هوایی ویرجین بودند، موفق شد شرکت های ویرجین آمریکا و ویرجین نیجریه را هم در این کشورها راه اندازی کند.

شرکت ویرجین ریچارد برانسون

اولین هنرمندی که در این شرکت موسیقی خود را ضبط کرد خواننده‌ای به نام «مایک اولدفیلد» بود؛

او تک آهنگی به نام زنگ‌های توبولار را در سال 1973 با کمک تیم برانسون ضبط نمود.

این آهنگ به سرعت به موفقیت قابل توجهی دست پیدا کرد به طوری که به مدت 247 هفته در صدر جدول آهنگ‌های انگلستان باقی ماند.

بعد از موفقیت چشمگیر اولدفیلد، گروه‌های موسیقی دیگری مشتاق همکاری با شرکت ویرجین موزیک برانسون شدند.

هنرمندان معرف و بنامی که همکاری آن‌ها با این شرکت و به موفقیت رسیدن آهنگ‌های آن‌ها باعث شد تا شرکت ویرجین موزیک به یکی از شش شرکت برتر جهان تبدیل شود.اما این موفقیت‌ها برانسون را راضی نمی‌کرد؛
به همین دلیل تجارت خود را گسترش و کارآفرینی را ادامه داد که در نتیجه توسعه کارآفرینی خود‌ در سال 1980 یک شرکت مسافربری به نام گروه وُیاگر را تاسیس کرد.
در سال 1984 شرکت هواپیمایی ویرجین آتلانتیک ایرلاین و در ادامه فروشگاه‌های زنجیره‌ای با نام مگا استور ویرجین راه‌اندازی نمود.
با همه این‌ها ریچارد برانسون همیشه به موفقیت نمی‌رسید؛
در سال 1992 شرکت ضبط موسیقی ویرجین به طور غیر منتظره‌ای با مشکل مالی روبرو شد.
او در تلاش بود تا خود را به ثبات مالی برساند اما این شرکت بعداً در همان سال به قیمت یک میلیون دلار به شرکت «‌ای ام آی» فروخته شد.
برانسون از این موضوع ضربه روحی بدی خورد اما با وجود اتفاقی که افتاده بود همچنان مصمم بود تا در صنعت موسیقی باقی بماند.
در سال 1993 او ایستگاه رادیویی به نام ویرجین رادیو را راه‌اندازی کرد.در سال 1996 شرکت ضبط موسیقی دیگری به نام V2 تاسیس نمود که هنرمندانی همچون «تام جونز» با او قرار داد همکاری امضا کردند.

گسترش سفر به فضا

ریچارد برانسون در سال ۲۰۰۴ اعلام کرد که می خواهد شرکتی را با هدف توسعه گردشگری فضایی راه اندازی کند. سپس تصمیم گرفتند شرکت ویرجین گالکتیک از تکنولوژی شرکت اسپیس شیپ وان بهره مند شود. این شرکت با همکاری پل آلن و برت روتان این مهندس افسانه ای هوافضای آمریکایی توسعه پیدا کرد.

سایر فعالیت های ریچارد برانسون


برانسون تجارت جدیدی را با نام ویرجین فوئل برای حفاظت از محیط زیست راه اندازی کرد که هدف آن تامین سوخت با قیمت پایین تری برای اتومبیل ها و هواپیماها بود. وی در سال ۲۰۰۶ اعلام کرد که می خواهد بخشی از سود شرکت های خود را برای پروژه های حفاظت از محیط زیست سرمایه گذاری کند که این رقم چیزی بالغ بر ۳ میلیارد دلار تخمین زده شد.

برانسون وارد صنعت موبایل شد و شرکت ویرجین موبایل را تاسیس کرد. و پس از آن وارد صنعت انیمیشن شد و شرکت ویرجین کامیکس را با همکاری دیپاک کوپرا راه اندازی کرد. یکی دیگر از فعالیت های کارآمد و مفید برانسون راه اندازی شرکت ویرجین هلث بانک می باشد که در زمینه ی رشد و توسعه ی سلامتی فعالیت می کند و به والدین این امکان را می دهد که برای ذخیره سلول های بنیادی، بند ناف نوزادان خود را ذخیره نمایند.

ریچارد برانسون تاکنون فعالیت های خیرخواهانه فراوانی انجام داده است که از جمله آن ها می توان به راه اندازی موسسه غیر انتفاعی کمک به کودکان گم شده و تاسیس سازمان غیر انتفاعی برای حمایت از مردم آفریقا اشاره کرد.

زندگی خصوصی ریچارد برانسون

زندگی خصوصی

ریچارد برانسون اولین بار در سال ۱۹۷۳ با کریستین توماس ازدواج کرد اما در سال ۱۹۷۹ از او جدا شد. او در سال ۱۹۸۹ برای بار دوم با جوان تمپلمن ازدواج کرد و مراسم عروسی خود را در جزیره شخصی خود به نام نکر برگزار کرد که یکی از مجموعه جزایر بریتیش ویرجین می باشد.

ریچارد برانسون یک فرزند دختر به نام هولی دارد که در سال ۱۹۸۱ به دنیا آمد، همچنین یک فرزند پسر به نام سم دارد که در سال ۱۹۸۵ متولد شد. هر دو فرزند، حاصل ازدواج دوم ریچارد برانسون هستند.

ریچارد برانسون همواره به خاطر نوع خاص لباس پوشیدنش در میان کارآفرین ها و میلیاردهای معروف دنیا شهرت دارد به خاطر این که مخالف سرسخت لباس های رسمی و کروات است. این کارآفرین بزرگ و موفق تاکنون کتاب های زیادی در مورد موفقیت، کارآفرینی، بیوگرافی و ایده پردازی نوشته و منتشر کرده است. و لازم به ذکر است که اکثر کتاب های او توسط شرکت چاپ و نشر خودش به نام ویرجین بوکس منتشر شده است


دلایل موفقیت ریچارد برانسون

همانطور که پیش‌تر گفته شد ریچارد برانسون با اینکه از سن 16 سالگی به تجارت پرداخت اما همیشه کار آفرین موفقی نبوده است؛

با این وجود توانست مشکلات خود را حل کند و به موفقیت‌های چشمگیر و ثروت میلیارد دلاری دست یابد.

اما او چگونه توانست به موفقیت برسد؟


در ادامه به چند دلیل موفقیت ریچارد برانسون در این مورد می‌پردازیم.

علاقه و اشتیاق زیاد

برانسون به این موضوع باور دارد که تا وقتی به کاری که انجام می‌دهید و به شغل خود، علاقه نداشته باشید و زمان کافی برای سرگرمی نگذرانید، به موفقیت نخواهید رسید. او اینگونه می‌گوید که وقتی دیگر از یک پروژه لذت نمی‌برید وقت آن است که از آن گذر کنید.

دسترسی به اطرافیان

او همیشه در دسترس است! به عقیده او از پشت میز نمی‌توان یک گروه را رهبری کرد.

به همین دلیل است که همیشه کارمندان و مشتری‌های خود را ملاقات می‌کند.

برانسون هنگام ملاقات با کارمندانش شنونده خوبی است و سعی می‌کند اگر مشکلی دارند حرفشان را بشنود و یا اگر فرصت نشود با اینکه مشغله‌ زیادی دارد، شماره موبایل یا ایمیل خود را به آن‌ها می‌دهد تا در تماس باشند.

این موضوع باعث می‌شود تا کارمندان به ریچارد و شرکت وفادار باشند. وظیفه خود را نیز تمام و کمال انجام می‌دهند.

پشتکار فراوان

او پشتکار فراوانی دارد.

اگر چه هنوز هم اختلال او در خواندن بر روی زندگی‌اش تاثیر می‌گذارد اما باعث نشده تا ناامید شود و از تلاش دست بردارد.

با اینکه مشکلات فراوانی را تجربه کرده است مانند مسائل مالیاتی، نقض قانون و حتی یک شب در زندان!

اما به جای تسلیم شدن، تصمیم گرفت از اشتباهات خود درس گرفته و در زمینه تجارت بیشتر یاد بگیرد تا بتواند به آن موفقیتی که در ذهن دارد برسد.

همچنین برانسون همیشه هدف‌های بزرگی برای خود تعیین می‌کند.

استقبال از ایده‌ها

او به همه چیز بله می‌گوید! برانسون هرگز از اینکه به مهارت و ایده‌های جدید بله بگوید نترسیده است.
به همین دلیل است که 200 شرکت متنوع را راه‌اندازی کرده و همیشه در حال تلاش و یادگیری است.

افخارات و جوایز ریچارد برانسون

دریافت دکترای افتخاری فناوری از دانشگاه لفبورگ در سال ۱۹۹۳

دریافت نشان شوالیه از ملکه الیزابت دوم به خاطر خدمات او در زمینه ی کارآفرینی در سال ۱۹۹۹

دریافت جایزه شهروند جهانی از طرف خبرنگاران سازمان ملل متحد به خاطر فعالیت های بشر دوستانه و حمایت از محیط زیست در سال ۲۰۰۷

دریافت جایزه رسانه ای آلمان در سال ۲۰۱۱

دریافت جایزه انجمن کسب و کار برای صلح در اسلو نروژ در سال ۲۰۱۴

معرفی در مجله ساندی تایمز به عنوان شخص اول کسب و کار در پنج دهه ی اخیر در سال ۲۰۱۴


کتاب‌ها و نوشته‌ها

در این بخش معرفی چند کتاب برانسون و لیستی از کتاب‌های او آورده شده است.

شماره کتاب سال انتشار عنوان کتاب موضوع کتاب

کتاب #1 2010 Losing My Virginity زندگینامه ریچارد برانسون، چگونه از زندگی و کسب و کارتان لذت ببرید

کتاب #2 2011 Screw It, Let's Do It توصیه‌هایی برای زندگی

کتاب #3 2011 Reach for the Skies تاریخ حمل و نقل در 200 سال گذشته

کتاب #4 2012 Like a Virgin رازهایی در مورد تجارت و کسب و کار

کتاب #5 2014 The Virgin Way نکاتی در مورد مدیریت شرکت ویرجین

کتاب #6 2017 Finding My Virginity زندگینامه و بیوگرافی ریچارد برانسون

بیخیالش، بیا انجامش بدیم
ریچارد برانسون ایده‌ها و رازهای موفقیت خود را در این کتاب به اشتراک گذاشته است.

او توضیح می‌دهد که چه ایده‌هایی برای ارتقاء شرکت‌هایش و توسعه آن‌ها به کشورهای دیگر دارد و اینکه چه توصیه‌ها و پیام‌هایی در مسیر موفقیت کمکش کرده‌اند.

مثل یک ویرجین
این کتاب مانند مدرسه‌ای است برای یادگیری در مورد تجارت؛

اگر به دنبال راه‌حلی هستید که شغلی برای خودتان راه‌اندازی کنید و مهارت‌هایی که مربوط به رهبری هستند را پرورش دهید و یا از کار آفرین‌های موفق الهام بگیرید، این کتاب به شما کمک می‌کند.

در این کتاب برانسون، آموزش‌هایی در رابطه با اینکه چگونه خلاقیت بیشتری داشته باشید، چگونه مهارت شنیداری خود را برای یادگیری بهتر تقویت کنید و چگونه از کار خود لذت ببرید و … نوشته شده است.

از طرفی برانسون می‌گوید از اینکه تا به حال برای یادگیری تجارت و بازرگانی به دانشگاه نرفته، پشیمان نیست.

زیرا او عقیده دارد که اگر طبق قوانین معمول گام برمی‌داشت، شاید هرگز نمی‌توانست به موفقیت‌هایی که دست پیدا کرده است برسد.
از دست دادن معصومیت
برانسون که توانسته است در کمتر از بیست و پنج سال، 100 سرمایه‌گذاری موفقیت آمیز را ایجاد کند می‌تواند به عنوان یک کار آفرین سخت کوش و پویا، الگوی مناسبی باشد.

با توجه با تمام مشغله‌هایی که دارد، خود را وقف کار نکرده و علاوه بر شغلش، خانواده، دوستان و سرگرمی‌های مختلف نیز به اندازه کسب و کار و تجارت برای او مهم هستند.

ریچارد برانسون به نوعی در این کتاب تجربه‌هایی که در زندگی شخصی و حرفه‌ای خود به دست آورده را بیان کرده است؛

همچنین این کتاب‌ امتیاز خوبی را از طرف خوانندگان به دست آورده است.

کتاب پیدا کردن ویریجین
این کتاب در حقیقت ادامه کتاب قبلی است.

در حالی که پنجاه سال از اولین کاری که برانسون در سن 16 سالگی شروع کرد می‌گذشت، این بار با جزئیات بیشتری در مورد شکست‌ها و پیروزی‌های خود صحبت کرده است.

هنگامی که برانسون قصد داشت شرکت ویرجین و تجارت خود را گسترش دهد بدون اینکه ترسی به خود راه دهد یا به فکر قضاوت دیگران باشد، کسب و کار خود را به حرفه‌های مختلفی از جمله موبایل، تناسب اندام، رسانه‌های تصویری و… گسترش داد.

اما برانسون در این کتاب تنها به موفقیت‌هایی که در تجارت به دست آورده نپرداخته است.

او زندگی شخصی خود و اینکه چگونه سعی کرد شخصیت خود را رشد و پرورش دهد و از یک کار آفرین موفق به یک خیر مردمی نیز تبدیل شود.

همچنین درباره ابتکارهای جالب توجهی که در رابطه با حفظ محیط زیست انجام داده است.

همچنین داستان تلاش او برای هر چه بهتر شدن یک فرزند، همسر، پدر و یک پدر بزرگ خوب برای چهار نوه‌اش را در کتاب آورده است.

5 قانون موفقیت ریچارد برانسون

5 فرمان

در این قسمت می خواهیم 5 قانون موفقیت را از ریچارد برانسون برای شما شرح دهیم:

1- فقط انجامش بده

ریچارد برانسون یکبار در مصاحبه ای اعلام کرد که:

«کارآفرین شدن کار آسانی نیست. بسیاری از افرادی که سعی می کنند کارآفرین شوند در این مسیر شکست می خورند. افرادی که تسلیم نشده و آنقدر تلاش می کنند تا موفق شوند. یک کارآفرین باید ایده ای ارائه کند که در زندگی دیگران تغییرات مثبتی به وجود بیاید. فقط انجامش بدهید، همین.»

کارآفرین بودن به معنای دانستن همه چیز و توانایی انجام هر کاری نیست بلکه اگر در اطراف خود افراد حامی خوبی داشته باشید، شانس موفقیت زیادی پیدا خواهید کرد.

تعریف درست کارآفرینی این است که کارآفرین فردی است آینده نگر با چشم انداز دور که وقت، پول و استعدادهای های دیگران را تنظیم می کند. به عبارت دیگر بهترین کارآفرینان افرادی هستند که یک تیم خوب دارند، تیمی که به چشم انداز لیدر خود ایمان دارند و می خواهند قسمتی از آن شوند.

داشتن قوه آینده نگری و چشم انداز دور، یک مسئله، ولی انجام کاری برای به واقعیت رساندن آن نگرش، یک کار دیگر است. پس منتظر چه چیزی هستید؟ همین الان انجامش بدهید


2- ریسک پذیر باشید

ریچارد برانسون یکبار در مصاحبه ای دیگر اعلام کرد که قصد دارد خانه خود را برای سرمایه گذاری در تجارت بگذارد. او گفت:

«اگر رویاهای شما، شما را نمی ترسانند یعنی آنها خیلی کوچک هستند.»
بسیاری از افراد فکر می کنند که کارآفرینان، دیوانه وار در حال ریسک هستند و همیشه اینکار را انجام می دهند. دقیقا ریچارد برانسون تا به امروز ریسک های خیلی پر خطری متحمل شده است.

برای یک تجارت همه دارایی تان را نباید وسط بگذارید. این روزها فقط نباید به ریسک نگاه کرد بلکه جنبه های منفی آن را نیز باید ببینیم.

من هرروز انتظار دارم همه چیز عالی شود ولی در کنار آن آماده بدترین شرایط را نیز دارم.

3- لیدر خوبی باشید

ریچارد برانسون گفت:

«هیچوقت از کلمه “من” استفاده نکنید شما یک تیم هستید، با این تیم شما می توانید کار کنید، لیدر بزرگی باشید.»

یکی از مهمترین ویژگی های کارآفرینان بزرگ، لیدری یا رهبری است. برای لیدر خوب شدن نیازمند به آموزش و مطالعه کتاب های مختلفی در این زمینه هستید.

لیدرهای بزرگ با تیم خود رفتار خوبی دارند، این امر باعث می شود تیم همیشه وفادار بمانند و باعث رشد شرکت شوند. ریچارد برانسون می گوید:

«به افراد تیم به اندازه کافی آموزش دهید تا بتوانند شرکت را ترک کنند ولی در عین حال بقدری با آنها خوب رفتار کنید که نخواهند که آنجا را ترک کنند.»

برانسون به اهمیت یک تیم خوب و افراد خوب پی برده است. همه افراد در تیم از واژه “ما” استفاده می کنند.


4- با مردم خوب باشید

ریچارد برانسون توضیح داد که:

«کلید اصلی و مطلق این است که شما با افراد چقدر خوب هستید. اگر واقعا برای مردم اهمیت قائل باشید و اطرافیانتان اشخاصی باشند که از کاری که انجام می دهید هیجان زده اند و بهترین ها را برای اطرافیان خود می خواهید و از آنها متشکر هستید و آنها را سرزنش نمی کنید، در این صورت شما موفقید.»

ریچارد برانسون همیشه یک فرد مردمی است. او گفت:

«خانواده ام مرا طوری تربیت کرده اند که برای مردم بهترین ها را بخواهم و با آنها خوب باشم. من مردم را دوست دارم و عاشق وقت گذرانی و یادگیری از آنها هستم.»

اگر مایلید که کارتان خوب پیش برود نباید فردی خشن باشید و با مردم بد برخورد کنید. نباید از جملات دستوری استفاده کنید و به اطرافیان خود اعتماد نکنید. بلکه برعکس، اگر قصد دارید شرکت شما رشد عالی داشته باشد باید به همه افراد تیم خود اعتماد کنید، با آنها خوب برخورد کنید. در این شرایط افراد تیم بهترین مهارت های خود را به شما نشان می دهند و این یعنی کار شما به بهترین شکل ممکن قرار است پیش رود. فراموش نکنید هیچ فردی برتر از دیگری نیست.


5- بزرگ فکر کنید و با برنامه ریزی پیش روید

ریچارد برانسون گفت که فروش شرکت «رکورد» یک میلیارد دلاری او درست مثل فروش فرزندش بود! این تصمیم اصلا برای اون راحت نبود او در مصاحبه ای گفت:

«مردم گفتند ما از فروش شرکت رکورد و سرمایه گذاری آن در خط هوایی عصبی هستیم. همانطور که واضح بود. البته صنعت record دیگر کار نمی کرد و صنعت هوایی هم برای ما زیاد بد کار نکرد.»

ریچارد برانسون فردی بسیار فروتن است. او در سال 2000 جایزه ای را برای موفقیت هایش در حمل و نقل هوایی دریافت کرد. برانسون با فروش شرکت رکورد و سرمایه گذاری پول آن در خط هوایی تصمیم تجاری بسیار هوشمندانه ای اتخاذ کرد.

درسی که باید از اینکار او یاد بگیریم این است که همیشه باید آینده را ببینیم و چند قدم جلوتر باشیم. باید هر شرایطی را در تجارت در نظر بگیرید و سوالات زیادی از جمله:

اگر اینکار دیگر خوب پیش نرود چیکار کنم؟
اگر رفتار مصرف کنندگان تغییر کند چیکار کنم؟
اگر نیارهای بازار تغییر کند چیکار کنم؟
شما باید آینده را خوب پیش بینی کنید و برای تمامی احتمالات چاره ای از قبل برنامه ریزی کنید. پس برای موفقیت بیشتر همیشه برنامه ریزی داشته باشید.

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

در این مقاله شما با بیوگرافی و دلایل موفقیت یچارد برانسون، کارآفرین و سرمایه‌گذار بریتانیایی آشنا شدید.

در آخر می‌توان به این موضوع اشاره کرد که ریچارد برانسون با اینکه در سن نوجوانی آنچنان در زمینه تحصیل موفق نبود و درس خود را تمام نکرد و همچنین با وجود اختلالی که داشت، توانست راه پیشرفت و موفقیت را پیدا کند و با تلاش و پشتکار، به اهدافی که در ذهن داشت رسید.

از همراهی شما تا پایان این مقاله سپاسگزاریم.

مطالب مرتبط

درباره سامانه کاگزینی آنلاین
سامانه کارگزینی آنلاین جهت ارائه خدمات به بخش کارگزینی شرکت های دولتی و خصوصی طراحی شده است و امکانات قابل توجهی را در راستای مکانیزه کردن این بخش ارائه می نماید.

© 2024 - کلیه حقوق مادی و معنوی به سامانه کارگزینی آنلاین تعلق دارد