زندگی نامه ی بیل گیتس


زندگی نامه ی بیل گیتس

زندگی نامه بیل گیتس

بیل گیتس (Bill Gates)در سال 1955 در خانواده ی ثروتمند در شهر سیاتل واقع در واشینگتن به دنیا آمد او دوران رشد راحتی را سپری کرد پدرش وکیلی ثروتمند بود و مادرش یکی ازاعضای موثر یک سازمان غیرانتفاعی بود در دوران کودکی نبوغ خاصی از خود نشان داد و به همین جهت خانواده اش او را به مدرسه خصوصی لیک ساید Lakeside School فرستادند.
بیل گیتس با نام کامل ویلیام هنری بیل گیتس سوم، از بزرگترین تاجرین و کارآفرینان دنیا است که با قدرت گرفتن مایکروسافت، بیل گیتس به یکی از مشهورترین افراد دنیا تبدیل شد. در ادامه با زندگی نامه بیل گیتس آشنا شوید.

بیل گیتس کیست؟

بیل گیتس، یکی از تأثیرگذارترین کارآفرینان و مدیران معاصر در دنیای فناوری است. او با تأسیس مایکروسافت و عرضه محصولات پرطرفدار، به ثروتمندترین فرد جهان تبدیل شد.

بیوگرافی بیل گیتس

بیل گیتس با نام کامل ویلیام هنری بیل گیتس سوم، از بزرگ‌ترین تاجرین و کارآفرینان دنیا، بیل گیتس در ۲۸ اکتبر سال ۱۹۵۵ زاده شد و در کنار دو خواهرش در سیاتل، واشینگتن بزرگ شد. گیتس در خانواده‌ای به دنیا آمد که از تاریخی غنی در تجارت و سیاست و خدمات اجتماعی سرشار بود. پدرش ویلیام هنری گیتس دوم وکیل دادگستری و یکی از سرشناسان شهر سیاتل، واشینگتن بود و مادر او آموزگار مدرسه و یکی از اعضای هیئت مدیرهٔ یونایتد وی اینترنشنال بود که در امور خیریه نیز فعالیت داشت.
بيل گيتس در مدرسهٔ لیک ساید شروع به تحصیل کرد. سپس به علاقه خود به نرم‌افزار پی برد و برنامه‌نویسی را در سن ۱۳ سالگی شروع کرد. در همین جا بود که هستهٔ اولیهٔ مایکروسافت شکل گرفت. در بهار سال ۱۹۶۸ میلادی مدرسه تصمیم گرفت که دانش آموزان را با پدیده‌ای جدید که به تازگی در دنیا شکل گرفته‌بود یعنی کامپیوتر آشنا کند.
کامپیوترها هنوز بزرگتر و گرانتر از آن بودند که مدرسه بتواند خریداری کند. به همین منظور مدرسه صندوقی را برپا کرد و اعلام کرد که برای اجارهٔ یک سال کامپیوتر PDP-10 ساخت شرکت DEC، کمک کنید. پول زیادی بیشتر از هزینهٔ اجاره یک سال جمع شد. اما مدرسه، جذابیت این غول الکترونیکی را برای شاگردان دست کم گرفته بود. این شاگردان، بیل گیتس، پل آلن که دو سال از گیتس بزرگتر بود و چند تای دیگر از دوستان بودند که همگی در حال حاضر از برنامه نویسان ارشد مایکروسافت هستند.
بيل گيتس به همراه سه دوست دیگرش در کار به یکدیگر کمک می کردند و همچنین به آموزش زبان های برنامه نویسی دیگری نیز پرداختند، دوست صمیمی تر بیل پل آلن نام داشت، آنها در آن زمان نمیدانستند که قرار است چه کار بزرگی را در آینده انجام دهند و چه عناوینی را در دنیا به خود اختصاص دهند.
نقطه مشترک این دو دوست، اهداف بزرگ و علاقه بسیار آنها به کارشان بود و همین موضوع سبب شد تا در آینده بزرگترین کمپانی دنیا را خلق کنند.
دوران کودکی

دوران مدرسه بیل گیتس و پاول آلن

در مدرسه با پاول آلن(Paul Allen) که دو سال از خودش بزرگ تر بود آشنا شد. هردوی آنان تحت تاثیر نخستین رایانه مدرسه که یک ماشین ارسال پیغام راه دور بود قرار گرفتند.
او در هفده سالگی نرم افزاری که برنامه ی زمان بندی بود برای مدرسه طراحی و در ازای آن حدود 4200دلار دریافت کرد نخستین نرم افزاری بود که در ازایش پولی به دست می آورد.

او از 1600 امتیاز ورودی دانشگاه 1590 امتیاز را کسب کرد و وارد دانشگاه هاروارد شد در اواخر سال 1974آلن کار دانشگاه را رها ساخته بود و برای شرکت هانی ول(Honeywell) در بوستون برنامه ریزی
می کرد.
در مجله ی معروف الکترونیکی پاپیولار درباره ی رایانه ی کوچکی که آلتیر نامیده می شد و در دنیا مقام اول را داشت مقاله ای خواند قیمت آن 350 دلار و در دسترس همه ی مردم بود سازندگان رایانه که یک شرکت مکزیکی با نام میتس بودند فراخوانی برای نوشتن برنامه رایانه ای در مجله الکترونیکی پاپیولار چاپ کردند.

گیتس و آلن برای معرفی برنامه ای برای متیس و معرفی نسخه ای از برنامه ی نرم افزار بیسک با آنان تماس گرفتند شرکت به برنامه ای که آنان نوشته بودند علاقه ی فراوانی نشان داد وقتی آلن نرم افزار را به آنان معرفی و آن را توصیف کرد شرکت میتس واقع در نیومکزیکو آن قدر مجذوب برنامه شد که آلن را به عنوان جانشین مدیر عامل انتخاب کرد.

گیتس زمان بیشتری را برای مطالعه در دانشگاه هاروارد تلف نکرد و به سرعت به آلن در نیومکزیکو پیوست و آن دو با همکاری یکدیگر شرکت مایکرو سافت را تاسیس کردند.

بیل گیتس از بزرگترین پیشگامان انقلاب اطلاعات…

گیتس یکی از بزرگترین پیشگامان انقلاب اطلاعات در اواخر قرن بیستم بوده و بیش از هرکس دیگری در مسیر تحول رایانه ی شخصی گام برداشته است او در سال 1975 به طرزی خاطره انگیز ابراز داشت که به زودی در هر خانه ای یک رایانه خواهیم داشت و بر اثر تلاش او این پیش بینی به حقیقت پیوست.

شرکتی که او با نام مایکروسافت تاسیس کرد سازنده ی سیستم های عامل ویندوز است که نوددرصد رایانه های جهان از این سیستم عامل استفاده می کنند و در عین حال نرم افزار آفیس در هشتاد درصد رایانه های جهان به طور موثری مورد استفاده قرار گرفته است او برای رهبران اقتصادی جهان ارزش بسیار دارد و در رتبه بندی به عنوان قدرتمند ترین مرد جهان شناخته شده است
آنان در سال 1976 نام تجاری شرکتشان را ثبت رسمی کردند و از شرکت میتس مستقل شدند و برای استخدام کارمند اقدام کردند در پایان سال 1978فروش شرکت در حدود یک میلیون دلار بود در اوایل 1979آنان شرکت را به واشینگتن و نزدیک محل زندگی شان منتقل کردند.

نقطه ی جهش…

در سال 1980 شرکت آی بی ام (IBM PC) از گیتس درخواست کرد که برای رایانه هایشان یک مترجم ابتدایی بنویسد. در همان حال آی بی ام پیش از آن در خواست یک سیستم عامل را نیز به شرکت های مختلف دیگر داده بود که پس از بی نتیجه ماندن مذاکرات با مایکروسافت به توافق رسید به این منظور مایکروسافت مجوز سیستم عاملی را که پیش تر تیم پترسون بانام داس -86 برای شرکت رایانه ای سیاتل نوشته بود به انحصار شرکت خود درآورد و آن را با نام پی سی –داس به شرکت آی بی ام فروخت.

این نقطه ای بود که مایکروسافت با ذکاوت و زیرکی کامل آی بی ام را به محاصره در آورد در نهایت این معامله برای شرکت آی بی ام- ابرقدرت رایانه دنیا –فاجعه و برای شرکت مایکروسافت فرصتی بی نظیر بود تا بتواند تغییر عظیمی را برای ایجاد جهشی بزرگ تبدیل شدن شرکت از سازنده سخت افزار به سازنده نرم افزار فراهم آورد

و افزودن برآن این تغییر بسیار ساده و در عین حال بنیادی تحولی بزرگ را در صنعت رایانه رقم زد مایکروسافت بر این باور بود که شرکت های دیگری که از سخت افزاری آی بی ام استفاده می کنند به سیستم هامل نیاز خواهند داشت و به همین دلیل حق مالکیت انحصاری این سیستم عامل را برای شرکت خود حفظ کرد.

شاید در آن زمان این کار ضروری به نظر نمی رسید و ارزش ویژه ای نداشت اما هنگامی که مایکروسافت از ذکاوت خود استفاده می کرد شرکت آی بی ام در خواب بود نتیجه کار همان گونه که گیتس پیش بینی می کرد اتفاق افتاد.
بر این اساس پیش رفت که شرکت مایکروسافت خود را برای سفارش های انبوه سیستم عامل آماده و آن را به شرکت هایی که به این سیستم نیاز داشتند عرضه کرد و آی بی ام بازار پررونق و پرسود نرم افزار را به راحتی در اختیار شرکت مایکروسافت قرار داد.

و در بازار کم سود و پر رقابت سخت افزار باقی ماند درسال 1981 گیتس 53درصد آلن 31درصد و بالمر هشت درصد سهام شرکت را میان خود تقسیم کردند فروش شرکت به شازنده میلیون دلار رسید و تعداد کارکنان آن به 128نفر رسیده بود.

مایکروسافت

مایکروسافت

رابطه دوستانه بیل و پل با یکدیگر ادامه داشت، گیتس در سال ۱۹۷۵ برای یک نسخه Basic مجددا تیم دونفره خود را با پل تشکیل داد.
در همان سال بیل خبر تولید یک کامپیوتر را در مجله مشاهده کرد و بلافاصله با مدیران شرکت سازنده آن کامپیوتر یعنی MITS تماس گرفت و اعلام کرد که در حال تولید یک نرم افزار مترجم زبان بیسیک برای آن کامپیوتر است، در واقعیت گیتس چنین کاری را نکرده بود ولی تصمیم گرفت از این طریق نظر مدیران آن شرکت را جلب نماید.
با قبول مدیران شرکت MITS جهت دمو برنامه نامبرده ،بیل و پل تصمیم گرفتند تا نمونه کار خود را برای دمو آماده کنند، خروجی جلسه مبنی بر آن شد تا پل و بیل بر روی مترجم خود (Altair BASIC) کار کنند.
در سال ۱۹۷۶ با مشورت فراوان بیل گیتس و خانواده، وی تصمیم گرفت تا از دانشگاه بیرون بیاید و تمرکز خود را بر روی برنامه نویسی و علایق خود بگذارد و همین شد که با موافقت خانواده، بیل به همراه پل آلن تصمیم گرفتند تا شرکت نرم افزاری خود را راه اندازی کنند،
این دو دوست اولین دفتر کار خود را در آلبوکرکی تاسیس کردند و بعد از مدتی شرکت خود را به ثبت رساندند، این شرکت مایکروسافت نام گرفت.
مایکروسافت روز به روز در حال پیشرفت بود و کارمندان زیادی به این شرکت اضافه می شدند

سرطان،جدا شدن آلن از مایکروسافت

سه سال بعد این ارقام سه برابر شد اما یک اتفاق ناگوار برای شرکت افتاد آلن به بیماری لیمفوم هادکین سرطان گلبول های سفید مبتلا شد با آن که درمان او توفیق آمیز بود او شرکت مایکروسافت را رها کرد و با وجود سهام زیادی که در آن داشت به کار دیگری که از رشته ی کاری مایکروسافت بسیار دور بود مشغول شد.

اگرچه محصولات داس فروش هنگفتی رابرای شرکت مایکروسافت به ارمغان آورد آن محصولی که به شرکت مایکروسافت اعتبار جهانی بخشید نرم افزار دیگری بود در سال 1985 شرکت مایکروسافت نسخه گرافیکی نرم افزار داس با نام ویندوز 1 را به بازار عرضه کرد

سال بعد شرکت وارد بازار سهام شد در آن زمان ارزش هرسهم شرکت مایکروسافت در حدود بیست دلار بود و فقط یک روز پس از عرضه نسخه ویندوز هرسهم با هفت دلار افزایش به 27 دلار رسید.

رشد بسیار زیاد قیمت سهام مایکروسافت

در سال 2010 ارزش هر سهمی که در سال که در سال 1985 در حدود 21 دلار بود به رقمی بیش از هفت هزار دلار افزایش یافت

در سال 1987ویندوز 2 و پس از آن ویندوزهای 3،4به بازار آمد و در سال 1989نرم افزار آفیس برای نخستین بار در اختیار کاربران قرار گرفت مجله فوربس در سال 1992 گیتس را به عنوان ثروتمند ترین فرد ایالات متحد معرفی کرد و سال بعد از رقیب خود آی بی ام در میزان سرمایه پیشی گرفت و این برتری برای همیشه باقی ماند.
ازدواج بیل و ملیندا گیتس
در سال 1994گیتس با ملیندا آن گیتس(Melinda Ann Gates) که مدت طولانی باهم در ارتباط بودند ازدواج کرد و حاصل این ازدواج سه فرزند بوده است در سال 1995 ویندوز 95 به عنوان نسخه مدرن ویندوز با هیاهوی بسیار روانه ی بازار شد این محصول به فروش خیرکننده ای دست یافت.

ظهور اینترنت و ضربه به بیل گیتس

ظهور اینترنت و تاثیر بسیارآن در فناوری و تجارت نقطه آغاز دوران افول شرکت مایکروسافت بود بیل گیتس در ابتدا وجود اینترنت را نادیده گرفت و علاقه ای به آن نشان نداد و شرکتی دیگر از غفلت بیل گیتس در بی توجهی ویژه به اینترنت استفاد کرد در سال 1994 شرکت نت اسکیپ(Netscape) نخستین جستجوگر خود را با نام موزائیک به بازار عرضه کرد که هم برای افراد معمولی و هم برای تاجران کارآیی لازم را داشت

در عین حال موضوع دیگری که توجه همگان را جلب کرد رایگان بودن این نرم افزار بود برای نخستین بار در تاریخ دنیای رایانه همان بلایی که مایکروسافت برسرآی بی ام آورد شرکت نت اسکیپ برسرشرکت مایکروسافت آورد.

فصل جدید مایکروسافت

فصل جدید شرکت مایکروسافت

در سال 2000 فصل جدیدی از فعالیت مایکروسافت با از دست دادن تسلط بر امپراتوری خود در بازار رایانه آغاز شد پالمر به عنوان مدیر عامل شرکت به شرط دادن گزارش های روزانه و مسئولیت پذیری کامل جای خور را با گیتس عوض کرد و گیتس در پست رئیس هیئت مدیره قرار گرفت

در سال 2001 شرکت، ویندوز اکس پی Windows XP را با اندکی مشکلات و البته استقبال فراوان به بازار عرضه کرد
نکته ی جالب توجه این است که این سیستم عامل هم اکنون نیز مورد توجه بسیاری از کاربران قرار دارد و هنوز بسیاری از لپ تاپ هایی که قدرت کمی دارند ار سیستم عامل اکس پی استفاده می کنند.

پول

بیل گیتس با پول هایش چه می کند؟

هیجان انگیز ترین بخش زندگی بیل گیتس ازآنجایی آغاز می شود که بدانیم با پول های خود چه کرده است او در اواخر دهه ی 1990 موسسه خیریه ای را با همراهی همسرش بنیاد نهاد و نام آن را بیل و ملیندا گیتس(Bill & Melinda Gates Foundation) گذاشت.
و میلیاردها دلار از ثروت خود را به این موسسه خیریه که تمرکزش برسلامت و آموزش است اهدا کرد در سال 2006 گیتس اعلام کرد که علاقه دارد بیشتر وقت خود را صرف کارهای انسان دوستانه کند و از کارهای اجرایی شرکت کمی فاصله بگیرید.

او در مقام ریاست هیئت مدیره شرکت باقی ماند و سهام خود را حفظ کرد اما در حال حاضر او فردی خیرو انسان دوست است تا تاجر البته از نفوذش بر روی شرکت کم نشده است

مطالب مرتبط

درباره سامانه کاگزینی آنلاین
سامانه کارگزینی آنلاین جهت ارائه خدمات به بخش کارگزینی شرکت های دولتی و خصوصی طراحی شده است و امکانات قابل توجهی را در راستای مکانیزه کردن این بخش ارائه می نماید.

© 2024 - کلیه حقوق مادی و معنوی به سامانه کارگزینی آنلاین تعلق دارد